Rugaciune si filantropie la Spitalul de Urgenta pentru Copii din Galati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Rugăciune și filantropie la Spitalul de Urgență pentru Copii din Galați

[2017-01-31]
de Gheorghe Anghel

Rugăciune și filantropie la galați
Sfinții doctori fără de arginți Chir și Ioan au fost sărbătoriți astăzi, 31 ianuarie 2017, și la Spitalul de Urgență pentru Copii din Galați, instituție medicală ocrotită de acești mari sfinți tămăduitori. Cu acest prilej, în capela construită în curtea spitalului, un sobor de preoți din municipiu a oficiat Sfânta Liturghie, informează pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei.
În continuare, în prezența cadrelor medicale și a copiilor internați, soborul condus de pr. Eugen Buruiană, protoiereu de Galați, a săvârșit o slujbă de mulțumire, precum și parastasul pentru toți ostenitorii Spitalului de Copii din Galați, trecuți la Domnul.
După slujirea liturgică, preoții slujitori și cadrele medicale au vizitat saloanele unde sunt internați cei mici, încurajându-i în suferință și oferindu-le daruri.
***
Piatra de temelie pentru noul lăcaș din incinta spitalului a fost așezată de Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, la data de 3 octombrie 2011. În data de 28 noiembrie 2012, în cadrul manifestărilor pastoral-misionare prilejuite de sărbătorirea la Galați a Sf. Apostol Andrei, ÎPS Dionisie, Mitropolit de Corint, și ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au oficiat slujba de binecuvântare pentru începerea slujirii în noua capelă a spitalului. Lăcașul de cult a primit, de asemenea, ca hram și ocrotitori, alături de „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan”, pe Sfinții Patapie și Luca al Crimeii.
În prezent, în capelă sunt executate lucrări de pictură interioară în tehniva „fresco”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 927, Ultimul acces: 2024-05-01 14:11:47