SOLICITARE VOLUNTARI - PROIECT CONSTITUTIONAL - ARTICOLUL 48 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SOLICITARE VOLUNTARI - PROIECT CONSTITUTIONAL - ARTICOLUL 48

[2015-12-17]
Buna dimineata tuturor! Luna trecuta a fost relansat proiectul constitutional de protejare a casatoriei si familiei in Constitutia Romaniei. Este o initiativa cetateneasca similara cu cea lansata de AFR in 2006. Initiativa a fost demarata de data aceasta de un grup mai larg de personalitati impozante din viata religioasa si intelectuala a Romaniei, constituit din 16 persoane. Pe 6 noiembrie Consiliul Legislativ al Parlamentului Romaniei a avizat favorabil initiativa, iar la finale lui noiembrie a fost publicata in Monitorul Oficial. Proiectul are ca obiectiv revizuirea Articolului 48 din Constitutia Romaniei sa defineasca casatoria ca "uniunea liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".
In 2015 irlandezii au votat definitia casatoriei in constitutia lor. Pe 20 decembrie Slovenia va tine un referend constitutional pentru definirea casatoriei naturala barbat-femeie in Constitutia Sloveniei. In Februarie 2016 in Elvetia e programat un referend similar, iar inspre vara finlandezii vor face la fel. In 2014 Parlamentul Finlandei a legalizat casatoriile homosexuale, iar anul acesta cetatenii Finlandei au strans peste 100.000 de semnaturi pentru un referend national de abrogare a legii.
Vizitati situl proiectului constitutional!
Vizitati website-ul proiectului constitutional: www.coalitiapentrufamilie.ro. Situl este functional. Acolo puteti accesa o multime de informatii privind proiectul, inclusiv modul in care fiecare cetatean de buna credinta se poate implica.
Voluntari pentru semnaturi!
Este nevoie imediat de sute si mii de voluntari care sa se implice in campania de luat semnaturi. Va rugam insistent sa va implicati in aceasta campanie. Cei care doresc sa se implice sunt rugati sa ne contacteze imediat, fie raspunzind acestui mesaj, fie scriindu-ne la office@alianta-familiilor.ro.
Voluntarii vor fi conectati cu persoanele responsabile pentru derularea proiectului. Persoanele care vor lua semnaturi vor primi tabelele necesare, vor fi conectate cu responsabilii judeteni si retelele judetene de luat semnaturi, si vor fi imputerniciti sa ia semnaturi. Semnaturile pot fi luate doar de persoane care vor fi imputernicite in acest scop de initiatorii proiectului. Imputernicirile sunt deja pregatite, doar e nevoie de voluntari.
Cei care doresc sa se implice sunt rugati sa ne transmita numele, localitatea in care domiciliaza, un numar de telefon si, eventual, profesia. E nevoie de 500.000 de semnaturi valabile. Obiectivul insa este obtinerea a cel putin un milion de semnaturi valabile.
Difuzati proiectul!
Va rugam instiintati pe toti ai vostri despre proiect si rugati-i sa se implice! Postati mesajul nostru peste tot pe unde aveti posibilitatea si rugati cititorii sa ne contacteze la office@alianta-familiilor.ro. Nu in ultimul rind, vizitati si rugati-i sa viziteze situl proiectului constitutional la www.coalitiapentrufamilie.ro.
Acum ori niciodata!
Proiectul constitutional lansat luna trecuta va fi probabil ultima sansa pentru romani sa-si protejeze institutia cea mai importanta in Constitutia Tarii. Haideti sa o facem in 2016, pina nu institutii straine de genul Parlamentul European, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, ori Consiliul Europei vor cauta sa blocheze initiativele cetatenesti de protejare a casatoriei in statele membre. Ne bizuim in primul rind pe Dumnezeu pentru succesul acestui proiect, dar, in al doilea rind, pe fiecare cititor al acestor randuri.
Nota AFR: Initial am facut anuntul acesta simbata. Pina in prezent avem peste 50 de voluntari pentru stangerea semnaturilor dar avem nevoie de mult mai multi. Va rugam continuati sa va alaturati proiectului. Unii ne scrieti cu intrebari. Va raspundem: in scurt timp veti fi contactati de responsabilii nationali ori judeteni pentru implicarea fiecaruia dintre dvs in campania de luat semnaturi. Deasemenea, speram ca in scurt timp situl electronic al proiectului sa fie in intregime functional unde veti putea obtine direct datele de contact pentru judetul in care locuiti. Nu uitati: avem nevoie de numele dvs, telefonul, localitatea in care locuiti, si profesia. Va multumim pentru implicare!

Sursa: www.alianta-familiilor.ro


Contor Accesări: 858, Ultimul acces: 2024-04-26 23:23:44