Sarbatoarea Nasterii Domnului, la Catedrala Mitropolitana din Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Nașterii Domnului, la Catedrala Mitropolitană din Timișoara

[2014-12-26]
De marele praznic al Nașterii Domnului, credincioșii timioreni au participat în număr mare la slujba de Crăciun de la Catedrala Mitropolitan㠔Sfinții Trei Ierarhi” din centrul orașului, oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai sfântului locaș. La momentul rânduit din slujbă, pr.Marius Patriciu Covaci a dat citire Pastoralei Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și Locțiitor de Arhiepiscop al Timișoarei și de Mitropolit al Banatului, la praznicul Nașterii Domnului, adresată cinului monahal, clericilor și credincioșilor bănățeni.
După cum aflăm de la George Giurgiu, după Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Paisie a transmis celor prezenți binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și îndemnul de a petrece așa cum se cuvine aceste zile sfinte de sărbătoare, uniți cu Hristos prin Sfintele Taine, iar cu semenii noștri prin iubire și comuniune frățească. Totodată, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii timișoreni să primească cu bucurie și dragoste pe noul arhipăstor și mitropolit ales al Bisericii din Banat, pe Înaltpreasfințitul Părinte Ioan Selejan, participând în număr mare la slujba de întronizare din data de 28 decembrie, oficiată de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
În seara zile de Crăciun, la Catedrala Mitropolitană a avut loc tradiționalul concert de colinde susținut de corul catedralei, condus de pr. Dan Dragomir.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 958, Ultimul acces: 2024-04-27 09:22:27