Colindatori in Biserica „Sfanta Fecioara Maria“ - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Colindători în Biserica „Sfânta Fecioară Maria“

[2014-12-16]
Duminică, 14 decembrie, la ceas de Vecernie, paraclisul cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat“ al Parohiei „Sfânta Fecioară Maria“ din cadrul Protopopiatului Sector 3 Capitală a fost gazda unui concert de colinde. Peste 50 de tineri au adus credincioșilor prezenți vestea cea bună a Nașterii Domnului prin cântări și versuri de inspirație religioasă, informeaz㠓Ziarul Lumina”.
Programul a fost deschis de un grup de tineri teologi care au interpretat colinde din repertoriile bizantin și românesc și cântece tradiționale. Au urmat elevi ai Școlii Generale nr. 70 „Cezar Bolliac“, îmbrăcați în frumosul port național românesc, sub coordonarea prof. Lenuța Negoiță. În încheiere, tineri de toate vârstele din cadrul Parohiei „Sfânta Fecioară Maria“ au încântat numeroșii credincioși prezenți prin interpretarea de colinde, cântece de stea și poezii ce-L vestesc pe Pruncul Iisus. „Astăzi, în biserica noastră au fost prezenți un număr de peste 50 de tineri, elevi de școală începând de la clasa 0 până la liceu, care ne-au încântat prin frumoasele colinde pe care le-au interpretat în mod deosebit, din suflet, pentru a cinsti marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Acestor tineri noi le-am mulțumit și, pe lângă mulțumirile adresate, le-am oferit și un mic dar. Dorim ca tinerii să fie o prezență permanentă în casa lui Dumnezeu, pentru că ei sunt viitorul acestei parohii, urmând ca, la vremea cuvenită, să ne ia locul nostru, al celor vârstnici“, a declarat părintele paroh Ioan Gheorghe Țeugea.
Începând de astăzi, în Biserica „Sfântul Mare Mucenic Teodor Stratilat“ sunt așteptați aproximativ 500 de elevi din clasele primare ale Școlii Generale nr. 80 din Capitală, cu care parohia desfășoară un frumos parteneriat, pentru a primi Sfânta Spovedanie și Sfânta Împărtășanie. Evenimentele sunt organizate prin Serviciul pentru tineret din cadrul Comitetului parohial al Parohiei „Sfânta Fecioară Maria“.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 794, Ultimul acces: 2024-04-22 12:15:05