Impartasirea si colinda celor mici la Parohia Tesila I - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Împărtășirea și colinda celor mici la Parohia Teșila I

[2014-12-11]
În zilele de 10 și 11 decembrie 2014, Parohia Teșila I din cadrul Protoieriei Câmpina împreună cu preșcolari și școlari din cadrul Grupulul Școlar “Carol I” din Valea Doftanei au demarat frumoase acțiuni religioase și culturale în vederea pregătirii duhovnicești pentru primirea praznicului Nașterii Domnului Iisus Hristos.
“Astfel, în ziua de miercuri 10 decembrie, aproximativ 50 de copii preșcolari au pășit pragul bisericii noastre alături de cadrele didactice și desigur, alături de părinții acestora. După o mică pregătire catehetică, copiii au primit Taina Sfintei Împărtășanii și s-au bucurat de darurile aduse de câteva credincioase din cadrul Comitetului parohial. După momentul liturgic, copiii au cântat colinde tradiționale, au rostit poezii creștine și au interpretat mici scenete legate de evenimentul mântuitor al Nașterii Domnului fiind răsplătiți cu daruri din partea parohiei.
Cu această ocazie, credincioșii prezenți, care urmau să participe la slujba Sfântului Maslu, au putut aprecia portul popular al celor mici cât și frumusețea artistică prin cânt, colindă, poezie și scenete cu mesaj creștin.
În ziua de 11 decembrie, împreună cu elevii claselor a I-a și a III-a conduși de cadrele didactice am vestit Nașterea Domnului colindând la casele credincioșilor vârstnici și neputincioși impresionându-i pe deplin.
Cu această ocazie, Parohia Teșila I împreună cu Grupul Școlar Carol I” din Valea Doftanei au demonstrat încă o dată o frumoasă colaborare în implementarea unor acțiuni de suflet”, a declarat părintele Răzvan-George Topală, coslujitor la Parohia Teșila I, Valea Doftanei.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 676, Ultimul acces: 2024-05-15 11:41:48