SRUC 2012: Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor la Timisoara - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

SRUC 2012: Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor la Timișoara

[2012-01-25]
Duminică 22 ianuarie 2012, la orele 17.00 a avut loc în Catedrala mitropolitană ortodoxă din Timișoara întâlnirea ecumenică de rugăciune pentru unitatea creștinilor. Motoul întâlnirii, la care au făcut referire mai toți reprezentanții cultelor participante la întâlnire, a fost: "Nu toți vom muri, dar toți ne vom schimba" (1 Corinteni 15, 51).
Au participat, din partea gazdelor, PS Paisie, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timișoarei, iar ca oaspeți Excelența Sa Martin Roos, Episcop romano-catolic de Timișoara; pr. Daniel Munteanu, preot greco-catolic în parohia Sf. Iosif, Timișoara; pr. Kovacs Zsombor, pastorul evanghelic-luteran; Fazekas Csaba, protopop și pastor reformat; pastor Ionel Tuțac, președintele Comunității Bisericilor Creștine Baptiste; pastor Constantin Leontiuc reprezentant al Comunității Penticostale și nu în ultimul rând domnul Andrei Gidali, reprezentantul Comunității Evreiești din orașul de pe Bega.
Fiecare reprezentant a transmis în numele confesiunii pe care o reprezenta o scurtă meditație sau un mesaj legat de tema schimbării, fie ea văzută din punct de vedere mundan și uman, dar și din punct de vedere spiritual. O scurtă rugăciune a încheiat fiecare meditație rostită. Aproape din partea fiecărei confesiuni a fost prezent și câte un cor bisericesc, care a adus cu sine, punând laolaltă cu ceilalți frați creștini, din tezaurul propriei denominațiuni, rugăciunea cântată, mai precis cântece specifice ritului și credinței sale. Din partea Bisericii Romano-Catolice a participat corul de tineri "Exultate", al Domului romano-catolic, iar din partea greco-catolică a participat corul parohiei "Sf. Iosif".
Un element specific orașului Timișoara este faptul că deși întâlnirea este dedicată rugăciunii pentru unitatea creștinilor, în fiecare an, fără întrerupere, ba uneori chiar și în calitate de organizatoare, participă și Comunitatea Evreiască, prin reprezentantul ei și corul comunității. Anul acesta, și printr-o participare numeroasă, dar mai ales prin cântecele lor, coriștii comunității mozaice au adus o frumoasă contribuției întâlnirii de rugăciune, participarea lor confirmând încă o dată spiritul de toleranță și mai mult, de fraternitate și deschidere al Timișoarei și al locuitorilor ei față de toți cei ce împreună-locuiesc și se închină lui Dumnezeu în lăcașurile de rugăciune ale orașului. (După materialul semnat Claudiu Călin, autor și al fotografiilor)
Imagini:

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1354, Ultimul acces: 2024-04-27 13:57:05