Premiul "Bravo" acordat de Biserica spaniola ZMT de la Madrid - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Premiul "Bravo" acordat de Biserica spaniolă ZMT de la Madrid

[2012-01-25]
Ziua Mondială a Tineretului de la Madrid, din perioada 16-21 august 2011, a primit premiul "Bravo", aflăm de pe situl Radio Vatican. Distincția este oferită anual de Comisia Episcopală pentru Comunicații Sociale din cadrul Bisericii spaniole, ca apreciere pentru activitatea lucrătorilor din domeniul comunicațiilor sociale care, în diferite sectoare, s-au distins pentru serviciile în slujba demnității și drepturilor omului, ca și a valorilor evanghelice. Zilei Mondiale a Tineretului, se citește în motivațiile acordării premiului, i se acordă o recunoaștere specială pentru că "a pus în evidență în mod global, în toate ambientele referitoare la comunicație, vitalitatea rodnică a Bisericii".
"Atenția mass-media, utilizarea rețelelor de socializare, campaniile publicitare realizate în jurul acestui eveniment eclezial, apropierea față de lumea culturii prin inițiative legate de cinema și de muzică, demonstrează o gestiune globală a comunicării care a avut o amplă rezonanță mediatică și a oferit lumii o imagine pozitivă a Bisericii din Spania", se mai citește în motivația acordării premiului. La categoria Ziare, premiul a fost obținut de L'Osservatore Romano, care în 2011 a celebrat 150 de ani de la fondare și care, din 1969, publică o ediție săptămânală în limba spaniolă. Cotidianul L'Osservatore Romano, se mai citește în motivația premiului, "prezintă dimensiunea universală a Bisericii, întâlnirea dintre religie și credință și oferă - cu rigoare și precizie - dezbateri culturale din timpul nostru și evenimente ale Bisericii din fiecare continent, cu deosebită atenție la ecumenism și dialogul interreligios".
La secțiunea cinema, premiul a fost acordat filmului "Oameni ai lui Dumnezeu", în regia lui Xavier Beauvois, operă ce istorisește evenimentele privind șapte călugări cistercieni din Tibhirine, Algeria, asasinați în 1996. "Acest film" - explică juriul premiului "Bravo" - "reflectă umanitatea și sfințenia călugărilor, ca și armonia cu populația musulmană din acea regiune, dar și dialogul interreligios promovat de Biserică prin Conciliul Vatican II". Printre alte premii, se semnalează de asemenea cel pentru sectorul noilor tehnologii, acordat sitului rezandovoy.org, realizat de Societatea lui Isus din Valladolid, în colaborare cu un grup de laici. "Situl" - informează nota - "oferă o platformă în care cuvântul, tăcerea și muzica permit câte un minut de meditație cotidiană și de întâlnire cu Dumnezeu. Această inițiativă pune în lumină oportunitățile pe care noile tehnologii le oferă dezvoltării misiunii Bisericii în orice ambient". Ceremonia de înmânare a premiilor va avea loc miercuri, 25 ianuarie, la ora 12.30, la sediul Conferinței Episcopale din Madrid.
(Sursa: Radio Vatican)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1383, Ultimul acces: 2024-04-30 09:58:21