Cuba il va primi pe Papa cu dragoste si respect - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cuba îl va primi pe Papa cu dragoste și respect

[2011-12-20]
Cuba se pregătește să îl salute pe Papa Benedict al XVI-lea "cu dragoste și cu respect", iar președintele Raul Castro a primit "cu bucurie" vestea oficială a vizitei Papei în țara sa, aflăm dintr-o notă oficială dată publicității astăzi de presa cubaneză și citată de serviciul de știri al Vaticanului. Călătoria apostolică ar urma să aibă loc în luna martie a anului viitor.
Duminică, 18 decembrie, președintele cubanez s-a întâlnit cu o delegație a Sfântului Scaun pentru a discuta despre pregătirea apropiatei vizite, pe care însuși Sfântul Părinte a anunțat-o în timpul unei Liturghii celebrate la 12 decembrie, în solemnitatea Fecioarei de la Guadalupe, patroana Americii Latine, marcând și două sute de ani de independență a țărilor din America Latină și Caraibe. În timpul întâlnirii din Havana "au fost subliniate excelentele relații dintre Cuba și Sfântul Scaun și au fost examinate anumite detalii despre vizita Papei", se spune în comunicatul de presă emis după eveniment.
Vizita Papei Benedict, a doua în America Latină după ce în 2007 a mers în Brazilia, va coincide cu inițiativele episcopatului local de celebrare a patru sute de ani de la descoperirea imaginii "Nuestra Senora de la Caridad del Cobre", patroana insulei. Una dintre aceste inițiative este declararea unui An Jubiliar Marian între 7 aprilie 2012 și 5 ianuarie 2013.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1033, Ultimul acces: 2024-04-30 15:18:09