Ünnepeltek a Monostor negyedi magyar gyermekek - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Ştiri şi Evenimente

Ünnepeltek a Monostor negyedi magyar gyermekek

[2011-12-19]
[Maghiară]
Ünnepváró hangulatban teltek a kolozsvári Octavian Goga Általános Iskola napjai. Mint az már hagyománnyá vált, az idén is kettős karácsonyi ünneplésre készültek a diákok: egy világibb, az iskolában tartott ünnepélyre (ahol az iskolában tanult öt nyelven elevenítik fel a karácsonyi szokásokat) és egy templomi áhítatra, amelyet az idén az alsóvárosi református Kakasos templomban szerveztek.

Ballai Zoltán református lelkész rendelkezésünkre bocsátotta a templomot, ugyanakkor köszöntötte a jelenlévőket és tartalmas együttlétet kívánt.

Popovics Zsófia hangszertanárnő kitartó munkával készítette fel immár második éve a diákokat. Maneszes Mária-Magdolna, Békési Aranka negyedikes kisdiákjai és Nyakas Magdolna ötödikesei gitárkíséretes énekekkel várták Jézus születését. A legkisebbeket, az elsősöket Ábrahám Gizella tanítónő készítette fel az ünneplésre. Kádár Erika és Heltai Ibolya diákjai furulyaszóval örvendeztették meg a jelenlevőket, Szabó Mária zenetanárnő felkészítésének eredményeként. Ugyanakkor énekkel és verssel tették még szebbé az együttlétünket.

A gimnazista diákok kórusdarabjai szintén hangszeres – zongora, triangulum, tamburin, furulya – kísérettel három nyelven szólaltak meg Bálint Annamária zenetanárnő vezetésével. A zongorakíséretet Moldován Magdolna tanárnő biztosította. A műsor közben és végén is a szülők, nagyszülők a gyerekekkel együtt énekelték a hagyományos karácsonyi dalokat.

Megtisztelt jelenlétével Pop Sorin Ioan igazgató úr és a pedagógusoknak, diákoknak egyaránt gratulált a sikeres előadásért. A műsor végén Barta Kinga igazgatóhelyettes megköszönte a tanítók, tanárok, diákok fáradtságos munkáját, a szülők folyamatos támogatását, átadva a szót Dimény Emese megyei RMDSZ-képviselőnek, aki biztosította a jelenlevőket a további támogatásról. Megköszönte a pénzbeli segítséget, amely révén minden gyerek ajándékot kaphatott.

A karácsonyi ünnepély jó alkalom arra, hogy a Monostor negyedi magyarság találkozzon, és erősítse az összetartozás érzését.

Sursa: www.Reformatus.ro


Contor Accesări: 1987, Ultimul acces: 2024-04-30 15:18:02