O teologie a comunicatiilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O teologie a comunicațiilor

[2009-02-06]
Cardinalul Georges Cottier, fost teolog al Casei Pontificale, afirmă că Papa Ioan Paul al II-lea poate fi considerat autorul unei teologii a comunicațiilor. Prelatul a vorbit miercuri pe această temă la lansarea cărții 'Papa Ioan Paul al II-lea: dezvoltarea unei teologii a comunicațiilor', apărută la Casa de Editură a Vaticanului. Cu ocazia lansării, Sfântul Scaun a organizat un simpozion pe această temă.
Cardinalul a spus că Papa a subliniat rolul lui Isus Cristos de comunicator, El fiind creatorul cuvintelor și fiind însuși Cuvântul. Autorii cărții, sr. Marie Gannon și Christine Mugridge, au participat la simpozion alături de jurnalista Joanna Bogle. Într-un comunicat de presă se spune că participanții la simpozion 'au fost de acord că semințele unei astfel de teologii au existat mereu în istoria Bisericii, dar dezvoltarea ei a început abia în pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea'. Boogle a susținut: 'Există într-adevăr o teologie a comunicațiilor și nu sunt sigură că am reușit încă să îi cuprindem profunzimea.' Gannon a subliniat că lucrarea Papei Ioan Paul al II-lea s-a inspirat din comunicațiile seculare și din învățătura Bisericii.
Comunicatul de presă mai informează că grupul de edituri americane Catholic Word se va ocupa de distribuirea cărții în limba engleză. Președintele grupului, Carolyn Klika, a afirmat: 'Teologia comunicării îl poate ajuta pe fiecare Episcop și preot paroh pentru a ajunge mai eficient la credincioși, pe profesori pentru a ajunge la elevi, presa pentru a-și transmite mesajul și poate avea impact asupra oricărei forme de relație umană.'

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 849, Ultimul acces: 2024-04-30 10:24:56