Participare chiriarhala la comemorarea Arhimandritului Profesor Dr. Iosif Iuliu Olariu  - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Participare chiriarhală la comemorarea Arhimandritului Profesor Dr. Iosif Iuliu Olariu 

[2009-02-06]
Activitatea profesorală a dr. Iosif Iuliu Olariu începe în anul 1885 când tânărul doctor în teologie se întoarce de la studii, iar episcopul Ioan Popasu, care era și protectorul său, îl numește pe data de 1 septembrie 1885 profesor provizoriu al Institutului Teologic din Caransebeș. În 1888, profesorul dr. Iuliu Olariu este numit profesor definitiv al acestui institut și tot acum este numit și director al institutului, funcție pe care o ocupă timp de 35 de ani.

La inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, în acest an vrednicul slujitor va fi comemorat în acest an în mod deosebit în Episcopia Caransebbeșuli prin diferite activități spiritual-culturale. Deschiderea acestor manifestări vor avea loc duminică, 8 februarie 2009, când în localitatea natală Brădișorul de Jos din protopopiatul Oravița se va oficia dumnezeiasca Liturghie arhierească de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.


Înaintea săvârșirii Sf. Liturghii va avea loc și slujba de resfințire a lucrărilor efectuate la biserica parohială. După săvârșirea Sf. Liturghii va avea loc dezvelirea și sfințirea bustului Arhimandritului Profesor Dr. Iosif Iuliu Olariu. La acest eveniment vor participa și reprezentanți ai administrației locale și județene care au sprijinit proiectul de înălțare a bustului ilustrului profesor.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 874, Ultimul acces: 2024-04-28 23:30:35