In prima duminica din perioada Triodului, Inaltpreasfintitul Teodosie va savarsi Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopala din Constanta  - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În prima duminică din perioada Triodului, Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Constanța 

[2009-02-06]
Duminică, 8 februarie, începând cu ora 9.00, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopal㠄Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Este a 33-a duminică după Rusalii, a Vameșului și a Fariseului, când Biserica Ortodoxă marchează începutul Triodului. Triodul reprezintă perioada prepascală a anului liturgic, ține de la Duminica Vameșului și Fariseului și până la Duminica Învierii, în total 10 săptămâni. Slujbele Bisericii din acest timp liturgic scot în evidență slujirea arhierească a Mântuitorului care a fost împlinită prin Patimile și Jertfa Sa de pe Cruce. Totodată credinciosul este îndemnat de Biserică să se întoarcă mai mult înspre viața sa interioară, duhovnicească prin post, rugăciune, iertarea semenilor și conștientizarea propriilor greșeli.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Tomisului

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 883, Ultimul acces: 2024-04-30 08:58:27