Hramul bisericii Sf. Vasile sarbatorit impreuna cu Arhiereul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii Sf. Vasile sărbătorit împreună cu Arhiereul

[2008-01-05]
Marți, 1 ianuarie, a fost hramul bisericii Sfântul Vasile din str. Polona. Bucuria întregii comunități greco-catolice din București a fost cu atât mai mare cu cât Liturghia Sf. Vasile cel Mare a fost prezidată de Preasfințitul Mihai Frățilă, hirotonit cu numai două săptămâni în urmă Episcop auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, cu sediul episcopal in capitala țării. Alături de Episcop, aflăm de pe BRU.ro, au slujit pr. protopop Liviu Oțoiu și pr. paroh Ioan Danet.
Arhiereul i-a îndemnat pe credincioși să ridice întâi scări spirituale spre Cer pentru a putea mai apoi arunca punți către aproapele. Cine nu urca spre Dumnezeu nu întâlnește cu adevărat pe fratele său. Episcopul a amintit celor de față că intrarea lui Dumnezeu în istoria oamenilor nu s-a făcut prin cei mari și puternici ai acestei lumi, ci prin smerenia unor oameni sfinți, care s-au făcut uneltele sale, într-un loc sărac, la margine de Imperiu. Corespondența amintește că biserica Sf. Vasile a fost cea de-a patra din București care s-a bucurat de o Liturghie arhierească de la venirea PS Mihai, după biserica Maica Domnului din str. Sirenelor, în ziua de Crăciun; capela din intrarea Cristian Tell, a doua zi de Crăciun; și capela Sf. Ana din cimitirul Bellu catolic, în prima duminică după Nașterea Domnului.
Încă din primele zile ale prezenței sale în capitală, PS Mihai a avut mai multe întruniri cu preoții și credincioșii, și o întâlnire cu comitetul AGRU București. Peste tot a fost primit cu emoție și căldură. Tot în aceste zile a trecut la Domnul venerabilul Părinte Augustin Ciungan, vicar emerit al Bucureștilor și al Vechiului Regat. Mulți bucureșteni au văzut în acest eveniment o predare simbolică a ștafetei către PS Mihai: "Acum slobozește pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace, că văzură ochii mei mântuirea Ta...". Înmormântarea, desfășurată în ultima zi a anului, a fost prezidată de PS Mihai, care a cerut numeroșilor credincioși prezenți să iasă din tristețea cântecelor de prohodire, și i-a îndemnat să cânte "Hristos a înviat!", ca semn al speranței și al bucuriei că de acum vor avea în pr. Augustin un vrednic mijlocitor în ceruri.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1575, Ultimul acces: 2024-05-17 12:00:59