Moratoriu privind avortul in Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Moratoriu privind avortul în Italia

[2008-01-04]
Președintele Conferinței Episcopale Italiene s-a alăturat susținătorilor unui moratoriu privind avortul. Cardinalul Angelo Bagnasco de Genova a descris propunerea unui moratoriu ca "o alegere demnă de laudă", relatează cotidianul italian Corriere della Sera. Cinci membri ai parlamentului, din Partidul Alianța Națională, și-au dat sprijinul pentru propunerea de moratoriu, relatează cotidianul Il Giornale. Legislatorii au declarat că "un partid politic nu trebuie și nu poate rămâne indiferent" în fața unei dezbateri morale cruciale.
Un lider al Partidului Democrat Creștin din această țară, Rocco Buttiglione, susține și el propunerea. Buttiglione, un activ filozof catolic și biograf al Papei Ioan Paul al II-lea, a fost punctul central al unei majore controverse politice din 2004, când numirea lui pentru un loc în Consiliul European a fost blocată din cauza declarațiilor lui care indicau o opoziție morală față de homosexualitate. Buttiglione a spus că această blocare a fost "o inchiziție anti-creștină". Omul din spatele moratoriului, jurnalistul Giuliano Ferrara, susține ca și argument că italienii trebuie "să facă dragoste, nu avorturi". Ferrara, editor al Il Foglio, a propus inițial moratoriul ca un mijloc pentru a încuraja o discuție publică mai largă despre moralitatea avortului.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1591, Ultimul acces: 2024-05-17 10:31:32