Mitropolitul Andrei despre altruismul Preasfintitului Parinte Vasile: Toti necajitii, toti bolnavii gaseau usa sa deschisa - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Andrei despre altruismul Preasfințitului Părinte Vasile: Toți necăjiții, toți bolnavii găseau ușa sa deschisă

[2021-10-08]
de Gheorghe Anghel

„A fost cunoscut ca un ierarh jertfelnic, iubitor, altruist. Nu a știut spune niciodată nu. Toți necăjiții, toți bolnavii, toți cei ce aveau probleme, găseau ușa deschisă la Preasfințitul Vasile Someșanul. Ba, mai mult, alerga din zori și până-n noapte oriunde era solicitat”, a declarat Înaltpreasfinția Sa despre PS Vasile la Radio Renașterea.
Mitropolitul Clujului a precizat că este greu să sublinieze în câteva fraze ce om deosebit a fost Preasfințitul Părinte Vasile.
Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat nădejdea c㠄vlădica Vasile se odihnește acum de toate ostenelile lui, pentru că multă jertfă a făcut”.
„Preasfințitul Vasile, pentru toate câte le-a făcut pentru semeni, multe pe care nimeni nu le știe, pentru că nu le-a făcut la vedere, el n-a murit, ci numai doarme, până la înviere. Clerul și credincioșii Arhiepiscopiei Clujului și nu numai, în zilele acestea, au sufletul plin de durere. Ne rugăm Domnului Vieții, Cel care a biruit moartea, să-i facă parte de odihnă întru Împărăția sa. În loc luminat să-l ducă Dumnezeu, în loc de odihnă, unde nu mai este nici întristare, nici suspin și să-l odihnească după multa alergătură pe care știm că a făcut-o în viața aceasta”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.
Preasfințitul Părinte Vasile, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a trecut vineri la cele veșnice, la vârsta de 72 de ani.
Înmormântarea va avea loc luni, 11 octombrie 2021.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 77, Ultimul acces: 2021-11-29 07:58:41