Concert vocal-simfonic in cinstea Sfintei Parascheva, la Opera din Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Parascheva, la Opera din Iași

[2021-10-07]
de Gheorghe Anghel

La Opera Națională Română din Iași va fi susținut un concert vocal-simfonic în cinstea Sfintei Cuvioase Parascheva, în data de 12 octombrie 2021, începând cu ora 18:30.
Oratoriul este intitulat Chemări spre mântuire. Pelerini la Sfânta Cuvioasă Parascheva. Realizat de compozitorul Viorel Munteanu, spectacolul reprezintă o expresie a recunoștinței față de Sfânta Parascheva și un omagiu adus numeroșilor pelerini care vin an de an la Iași, se menționează pe Doxologia.
Desfășurat sub bagheta dirijorului exponent al școlii de dirijat ieșene, maestrul Bogdan Chiroșcă, spectacolul se va bucura de prezența soliștilor Ana Maria Donose (soprană), Alice Maftei (soprană), Mihaela Blându (mezzosoprană), Petru Pavel (tenor), Daniel Mateianu (bas), a Corului Operei Naționale Române Iași (dirijor Manuel Giugula), a Orchestrei Operei Naționale Române Iași, dar și a Corului de Copii al Municipiului Iași (dirijor Raluca Zaharia) și a Corului Academic „Byzantion” (dirijor Adrian Sîrbu).
„De când este această sărbătoare a Sfintei Parascheva, am încercat să mă implic întotdeauna de la universitate și în calitate de compozitor. Dar oratoriul este ceva special. O întreagă cultură românească, bizantină și anonimă, a noastră, străbate o asemenea lucrare. Prin muzica Oratoriului Chemări spre mântuire ne întoarcem la originile multiseculare ale acestui gen muzical religios și la cel mai intim fir al muzicii – melodia”
– Viorel Munteanu
Bilete pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro, dar și de la Agenția de bilete, situată în foaierul Operei din Iași.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 50, Ultimul acces: 2021-11-29 06:22:07