Patriarhul s-a rugat la mormantul Pr. Dumitru Staniloae - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul s-a rugat la mormântul Pr. Dumitru Stăniloae

[2021-10-05]
de Iulian Dumitrașcu

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat marți cimitirul Mănăstirii Cernica și a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul Părintelui Dumitru Stăniloae, cu ocazia a 28 de ani de la trecerea în veșnicie a marelui teolog propus pentru canonizare.
Părintele Patriarh a mers apoi la mormintele celor trei Mitropoliți Primați înmormântați la Cernica – Nifon Rusăilă, Athanasie Mironescu și Konon Arămescu Donici – și le-a aprins câte o candelă.
Anterior, la Centrul Social – Cultural „Sf. Ier. Calinic de la Cernica” a avut loc Ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor.
La final, Patriarhul României a oferit Diploma și Medalia comemorativă a anului 2021 celor implicați în desfășurarea lucrărilor de sistematizare și reamenajare la cimitirul Mănăstirii Cernica.
„Mulțumim celor care au contribuit la buna organizare și înfrumusețare a cimitirului. Este un cimitir plin de personalități deosebite din punct de vedere al slujirii Bisericii și culturii neamului”, a subliniat Preafericirea Sa.
Patriarhul Daniel a apreciat faptul că la intrarea în cimitirul mănăstirii a fost amplasată o hartă cu locurile unde sunt înmormântate personalitățile reprezentative ale Bisericii care odihnesc la Cernica.
Mai multe imagini în Galeria Foto a evenimentului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 48, Ultimul acces: 2021-11-23 14:54:06