Slujba unui vindecator de cancer mai putin cunoscut: Sf. Zenovie, martir in Cilicia alaturi de sora sa, Zenovia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Slujba unui vindecător de cancer mai puțin cunoscut: Sf. Zenovie, martir în Cilicia alături de sora sa, Zenovia

[2021-10-05]
de Ștefana Totorcea

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Viața, Slujba, Acatistul și Paraclisul Sfinților Mucenici Zenovie Episcopul și sora sa, Zenovia. Sfântul Zenovie, Episcopul Ciliciei, este un vindecător de cancer mai puțin cunoscut, așa cum reiese din povestea vieții sale.
Sfântul episcop a vindecat o femeie care avea cancer la piept. El și sora sa și-au împărțit averea săracilor și s-au mutat la ceruri mărturisindu-și credința în Hristos în fața prigonitorilor.
Fragmente din moaștele celor doi frați, martirizați în timpul domniei Împăratului Dioclețian (284 – 305), se găsesc la Mănăstirea Nechit din județul Neamț.
Cartea poate fi achiziționată online din Librăria Cărților Bisericești. Pentru rugăciune particulară, Editurile Patriarhiei oferă și un format mai mic al vieții, acatistului și paraclisului sfinților.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2021-11-24 01:13:29