Inceput de an pastoral cu tinerii la Oratoriul salezian „Don Bosco” la Bacau - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Început de an pastoral cu tinerii la Oratoriul salezian „Don Bosco” la Bacău

[2021-10-05]
Sâmbătă, 2 octombrie 2021, aproximativ 40 de tineri din jurul Bacăului, împreună cu preoții vicari s-au adunat la Oratoriul salezian „Don Bosco” din Bacău, pentru a marca începutul de an pastoral. Tema propusă a fost cea pe care Sfântul Părinte Papa a dat-o pentru Ziua Mondială a Tineretului din Lisabona, pentru 2023: „Ridicând-se, Maria s-a dus în grab㔠(Lc 1,39).

Tinerii au ales să înceapă anul pastoral într-un mod diferit, cu mult entuziasm și voie bună. Programul acestei zile a cuprins mai multe activități, atât pentru trup, cât și pentru suflet. Participanți au desfășurat jocuri de societate și jocuri de cunoaștere. Ei au înțeles că, asemenea lui Samuel, au o misiune primită de la Dumnezeu și un rol important în parohia lor. În centrul zilei a fost Sfânta Fecioară Maria. Fiecare tânăr, pornind de la imaginația lor, de la relația pe care o au cu Mama cerească și cu ajutorul Litaniei Lauretane, au descris-o pe Fecioara Maria printr-un desen. Tinerii au descoperit calitățile și trăsăturile cele mai frumoase ale Sfintei Fecioare: mamă, iubitoare, grijulie, imaculată, regină, învățătoare, mângâietoare, sfântă, plină de har. Bineînțeles, cum Sfânta Fecioară Maria este cea care ne aduce mai aproape de Isus, nu a putut să lipsească din program Sfânta Liturghie, celebrată la Biserica „Fericitul Ieremia Valahul” din Bacău. În cuvântul de învățătură, tinerii au conștientizat prezența Îngerului lor păzitor.
Pentru că și trupul are nevoie de hrană, a urmat prânzul împreună și un joc mare, în care tinerii au colaborat și plini de entuziasm s-au mobilizat pentru a câștiga. Întâlnirea s-a terminat cu un gând oferit de toți cei prezenți, care au descris într-un cuvânt ceea ce au trăit. Printre aceste gânduri au fost subliniate: unitate, bucurie, tinerețe, frumusețe, recunoștință, distracție, prieteni noi, jocuri, atmosferă de familie. Iar un gând încrezător a fost cel al părintelui din Valea Mare: „A fost o zi benefică, «fresh» și de repetat. Au venit tineri frumoși, plini de viață și curajoși. Având în vedere ce se induce prin tot ce se întâmplă în lume, era nevoie de o bulă de aer curat, cum a fost ziua de astăzi. Jocurile de cunoaștere și momentul de formare ne-au ajutat să înțelegem mai mult ce înseamnă să trăim împreună”. (Monica Farțadi pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 354, Ultimul acces: 2024-03-16 07:47:58