Pr. Isidor Iacovici in vizita la comunitatea catolica romaneasca din Torino - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pr. Isidor Iacovici în vizită la comunitatea catolică românească din Torino

[2021-10-05]
foto: Mihai Bursuc
Un nou motiv de sărbătoare și de bucurie dăruit comunității românilor catolici din Torino a fost prezența pr. Isidor Iacovici la Liturghia celebrată împreună cu pr. Iulian Herciu duminică, 3 octombrie 2021. Coordonator național pentru pastorația românilor catolici de rit latin în Italia și responsabil pentru preoții români latini din diaspora, pr. Isidor a adus comunității din Torino salutul PS Iosif Păuleț, Episcop de Iași, și al ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, care, cu dragoste părintească, se îngrijesc de viitorul și de continuitatea spirituală a acestei comunități, marea majoritate a celor ce o formează fiind născuți și crescuți în sânul Diecezei de Iași sau al Arhidiecezei de București.

Cu glas jovial și vorbă șugubeață, cu simplitate și inimă deschisă, pr. Isidor a revocat, în primul rând, amintirea pr. Gelu Miclăuș care nu se poate separa de ideea de „comunitate” și „comuniune” continuând a se identifica cu însăși comunitatea din Torino. A urmat în cuvântul de predică o mulțumire și totodată o încurajare de a continua participând duminică de duminică la Sfânta Liturghie în casa Tatălui ceresc, părintele subliniind rezultatele unui sondaj recent realizat în Italia care ilustrează o participare foarte slabă la Sfintele Taine în ultima perioadă (de la aproximativ 30% înainte de pandemie, s-a ajuns la 18-20%).
Părintele a continuat cu o minunată învățătură despre familie, despre necesitatea binecuvântării acesteia de către bunul Dumnezeu prin Sacramentul Căsătoriei și despre relația dintre soț și soție, punând în evidență importanța aplicării, în mijlocul familiei și al traiului de zi cu zi, a virtuților practicate de Sfânta Tereza a Pruncului Isus: umilința (temelie a familie) și iubirea (acoperiș al acesteia) pentru a putea recăpăta bucuria și fericirea trăită de Adam în momentul în care a cunoscut-o pe Eva, după modelul Sfintei Familii. Cu nimic mai prejos au fost cântecele propuse de corul comunității, cor care continuă să uimească, duminică de duminică, prin măiestria interpretării vocale și instrumentale, prin recrearea atmosferei prezente în bisericile noastre din țară, făcându-ne să ne simțim „acasă”.
Părintele Isidor a încheiat celebrarea cu un salut și din partea Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia Zilei Mondiale a Migrantului și Refugiatului, încredințând comunității din Torino, în persoana părintelui Iulian Herciu, icoana Sfintei Fecioare Maria de la Czestochowa, invitând întreaga comunitate să se pună sub mantia Sfintei Fecioare. Mulțumind pr. Isidor pentru prezența sa în mijlocul comunității, pr. Iulian Herciu a anunțat totodată reluarea pregătirii pentru Sacramentul Mirului (începând cu duminică, 17 octombrie) și a Primei Sfinte Împărtășanii (duminică, 24 octombrie) – cu posibilitatea înscrierii până la respectivele date – cu speranța revenirii la „normalitatea” de dinaintea pandemiei și a continuității catehezelor în limba maternă, atât de mult dorite de românii din Torino și nu numai. (Tatiana Ghiurca pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 44, Ultimul acces: 2021-11-23 13:44:01