Papa Francisc ajuta populatiile din Sudanul de Sud si din Grecia dupa recentele calamitati naturale - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc ajută populațiile din Sudanul de Sud și din Grecia după recentele calamități naturale

[2021-10-05]
Papa Francisc
În urma ploilor puternice și a inundațiilor devastatoare care în luna august s-au abătut pe teritoriul Sudanului de Sud, soldate cu peste 12 mii de evacuați, 6 mii de locuințe afectate sau distruse și mari daune materiale, Papa Francisc a dispus trimiterea unei contribuții de 75 de mii de dolari americani la activitatea din starea de urgență și la programele de susținere a populației din Dieceza de Malakal, cel mai grav afectată. Contribuția a fost trimisă prin Departamentul pentru Serviciul Dezvoltării Umane Integrale, care luni a dat publicității inițiativa papei printr-un comunicat de presă.

Totodată, Sfântul Părinte a dispus trimiterea unei prime contribuții de 50 de mii de Euro ca sprijin pentru populațiile care în Grecia, tot în luna august a anului curent, au suferit mari pierderi din cauza incendiilor izbucnite pe insula Evia, în Peninsula Atica și în Regiunea Peloponezului, distrugând peste 100.000 de hectare de teren, ogoare și culturi. Suma menționată va fi destinată activităților desfășurate în teritoriu de Caritas Hellas. Contribuțiile financiare menționate, se mai spune în comunicatul de presă, exprimă sentimentul de apropiere spirituală și de părintească încurajare din partea Papei Francisc față de persoanele și teritoriile afectate. Semnul solidarității sale însoțește rugăciunea și constituie o parte din ajutoarele care se mobilizează în toată Biserica catolică, la care participă, de asemenea, numeroase organizații de caritate. (pr. Adrian Dancă pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 46, Ultimul acces: 2021-11-25 16:38:36