A fost lansat Festivalul-Concurs „Laudati pe Domnul”. Se pot inscrie corurile romanesti din diaspora - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

A fost lansat Festivalul-Concurs „Lăudați pe Domnul”. Se pot înscrie corurile românești din diaspora

[2021-07-16]
de Iulian Dumitrașcu

Patriarhia Română organizează în perioada 15 iulie – 27 octombrie 2021 Festivalul-Concurs Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul!
Aflată la cea de-a XIII-a ediție, competiția culturală este cuprinsă în manifestările dedicate Anului omagial și comemorativ 2021 în Patriarhia Română.
Secțiuni
Festivalul-concurs are două părți:
A. INTERPRETARE – sunt invitate să se înscrie coruri/grupuri corale/grupuri vocale (minimum patru membri), mixte sau de voci egale, din parohii românești din afara țării. Participanții se pot înscrie la una sau la mai multe categorii ale concursului:
Categoria I – Lucrări psaltice – cu ison;
Categoria II – Lucrări religioase armonice/polifonice;
Categoria III – Lucrări folclorice sau de inspirație folclorică și/sau lucrări patriotice.
Repertoriul abordat va fi în limba română și va include trei piese muzicale, la alegere (maximum 10 minute; nu este permisă depășirea timpului alocat).
B. COMPOZIȚIE – sunt invitați să se înscrie compozitori de muzică din țară și din diaspora. Aceștia vor realiza o lucrare unitară, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cuprinzând momentele din slujba Înmormântarii, menționate în conceptul festivalului-concurs. Lucrarea va fi în primă audiție și nepublicată până în prezent.
Etapele competiției
Promovarea (15-31 iulie 2021);
Înscrierea (se va face pe adresa de e-mail sectorulteologic@patriarhia.ro, în perioada 20-24 septembrie 2021, respectând condițiile prevăzute în concept);
Evaluarea (în perioada 27-30 septembrie 2021, juriile festivalului-concurs vor selecta câte trei coruri/grupuri corale/grupuri vocale pentru fiecare categorie a Secțiunii A. Interpretare și trei compozitori pentru Secțiunea B. Compoziție); Premierea (în ziua de 27 octombrie 2021, la Palatul Patriarhiei, vor anunțați cei nouă câștigători ai Secțiunii A. Interpretare și vor fi premiați compozitorii clasați pe primele trei locuri – Premiile I, II și III – în cadrul Secțiunii B. Compoziție).
Etapa finală
Va avea loc în ziua de miercuri, 27 octombrie 2021, la Palatul Patriarhiei, de la ora 18.00. Cu acest prilej, vor fi invitate două coruri din București, care au susținut în anii precedenți concerte de muzică în parohii românești din diaspora: Corul Psalmodia al Universității Naționale de Muzică din București și Corul Madrigal.
Prezentatorii concertului din ziua de 27 octombrie 2021 vor fi: actrița Manuela Hărăbor și Dan Negru.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 45, Ultimul acces: 2021-09-15 09:59:10