Academia de Politie va avea o biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Academia de Poliție va avea o biserică

[2021-07-15]
de Iulian Dumitrașcu

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București va avea propriul lăcaș de cult. Piatra de temelie a fost așezată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, joi, 15 iulie 2021.
”Biserica este un laborator al Învierii
La eveniment, ierarhul a vorbit despre rolul bisericii în lume și a prezentat câteva aspecte privitoare la ocrotitorul viitorului lăcaș de cult.
„O biserică este o poartă care ne duce către Împărăția lui Dumnezeu. Într-o școală unde studenții învață principii deosebite care îi vor călăuzi în viață, o biserică este mai mult decât necesară”.
„Biserica este un laborator al Învierii, așa cum era numită de Părinții Bisericii, unde învățăm mai ales iubirea lui Dumnezeu și unde înțelegem că viața noastră trecătoare trebuie să fie așezată la picioarele Mântuitorului Hristos”.
„Conducerea Academiei a hotărât ca ocrotitorul lăcașului de cult să fie Sfântul Apostol Toma, unul dintre cei care s-au bucurat de cuvintele Mântuitorului, un apostol care, deși a fost ușor neîncrezător, în momentul în care Mântuitorul înviat din morți S-a arătat celorlalți a cerut să-L vadă și el pe Domnul înviat din morți. Apostolul Toma a dorit să vadă semnul cuielor încredințându-se pentru noi că Mântuitorul Hristos a înviat din morți”, a spus Preasfinția Sa.
Binefăcătorii proiectului
PS Timotei Prahoveanul i-a nominalizat pe cei trei binefăcători principali care au făcut posibil ca acest proiect să devină realitate: Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, Conf. David Ungureanu, comisar‑șef de Poliție și comandantul Academiei de Poliție, Arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisului Catedralei Naționale.
Cei trei, „împreună cu alți oameni buni – unii dintre ei aflându-se aici – au făcut rugăciune și îi cer lui Dumnezeu cum i-am cerut și noi la această așezare a pietrei de temelie ca lucrările care încep astăzi să fie duse în curând la desăvârșire cu harul, cu ajutorul și cu lucrarea Duhului Sfânt”, a mai precizat Episcopul, care le-a mulțumit apoi celor prezenți pentru răbdare, rugăciune și evlavie.
Preasfinția Sa i-a oferit Ministrului de Interne o icoană cu chipul Maicii Domnului.
Absolvire și depunere jurământ
Anterior slujbei de sfințire a pietrei de temelie, a avut loc ceremonia de absolvire și depunerea jurământului pentru promoția 2021 a Academiei de Poliție.
Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat o slujbă de Te-Deum, i-a felicitat pe absolvenți și a evidențiat câteva dintre proiectele comune ale Bisericii cu Academia de Poliție din București.
„Sunt deosebit de bucuros să amintesc numeroasele proiecte comune pe care Biserica, împreună cu această Academie de Poliție, le‑a făcut în ultima perioadă. De aceea, mulțumim domnului comandant, Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru și tuturor celor care s-au implicat în proiectele comune”.
„…Cred că mulți dintre dumneavoastră sunt oameni care privesc departe, nu doar către proiectele ce vă stau înainte ca absolvenți ai acestei Academii, ci mai ales în perspectiva dobândirii veșniciei, care este atât de importantă, dar la care noi reflectăm atât de puțin”.
„Felicit din toată inima absolvenții acestei Academii de Poliție, conducerea Academiei și corpul profesoral. Ne bucurăm în mod deosebit de împlinirile dumneavoastră, dar și de ceea ce veți face în viitor”.
„Vă felicit în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel atât pe dumneavoastră, cât și pe profesorii care s-au ostenit în perioada studiilor dumneavoastră, pe părinții, apropiații și prietenii dumneavoastră. Doresc să aveți multe bucurii întru mulți ani”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 39, Ultimul acces: 2021-09-07 17:47:31