Manastirea Hadambu a oferit Manastirii Chirilovca o copie a icoanei facatoare de minuni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mănăstirea Hadâmbu a oferit Mănăstirii Chirilovca o copie a icoanei făcătoare de minuni

[2021-07-15]
de Sorin Ionițe

Mănăstirea cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” și „Nașterea Maicii Domnului” – Chirilovca, raionul Florești, din Episcopia de Bălți, a primit marți o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu din județul Iași.
După ce a făcut un popas la Biserica „Înălțarea Domnului” din Florești, delegația ieșeană a fost întâmpinată la Chirilovca de Preasfințitul Părinte Antonie, informează Mănăstirea Hadâmbu.
A urmat o procesiune în jurul bisericii, apoi a fost oficiat Acatistul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu, alcătuit de Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților.
PS Antonie a mulțumit arhimandritului Nicodim Gheorghiță pentru darul oferit Mănăstirii Chirilovca și Episcopiei de Bălți, făcând referire la minunile pe care Maica Domnului le săvârșește în viața oamenilor. În același timp, și-a exprimat recunoștința față de Părintele Mitropolit Teofan, pentru dragostea pe care o arată mereu față de frații de peste Prut.
Preasfinția Sa a menționat că viitoarea catedrală a Episcopiei de Bălți o va avea ocrotitoare pe Maica Domnului. La rândul său, părintele stareț Nicodim Gheorghiță a încurajat obștea Mănăstirii Chirilovca, așezământ monahal reînființat de curând.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 42, Ultimul acces: 2021-09-07 17:47:23