Admissio pentru seminaristii din anul III la seminarul Iasi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Admissio pentru seminariștii din anul III la seminarul Iași

[2020-11-23]
Ultima duminică din timpul de peste an, 22 noiembrie 2020, a reprezentat pentru comunitatea Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași, o zi cu adevărat binecuvântată și plină de bucurie, din două motive: primul motiv a fost sărbătoarea Cristos, Regele Universului, care reprezintă, în același timp, ultima duminică a anului liturgic; al doilea motiv de bucurie, a fost reprezentat de Admissio, prin care studenții anului III și-au exprimat în mod public dorința de a-l sluji pe Dumnezeu pe calea Sfintei Preoții, îmbrăcând în mod oficial semnele vizibile ale hotărârii lor de a-l urma pe Cristos, reverenda și colarul.

Ritul admiterii sau Admissio semnifică actul public pe care tinerii, care doresc să îl urmeze pe Cristos spre a sluji poporului credincios, îl fac înaintea Bisericii; acest lucru recunoaște în ei semințele vii ale vocației la slujirea sacerdotală și îi primește pentru a se pregăti la ordinele sacre. De asemenea, în cadrul acestei celebrări, candidații îmbracă pentru prima oară haina clericală sau reverenda ca semn al slujirii lui Dumnezeu și al Bisericii, și al disponibilității lor în continuarea procesului lor de formare în vederea Preoției. Prin acest moment important, cei 11 seminariști din anul III au făcut un prim pas important în drumul lor spre Sfânta Preoție, un drum de-a lungul căruia vor putea învinge dificultățile, dacă îl vor avea alături pe Mântuitorul Cristos, căruia astăzi i-au răspuns afirmativ. Să îi însoțim cu rugăciunea noastră pe acești tineri, care au îmbrățișat chemarea Domnului, și să ne rugăm pentru noi vocații la Sfânta Preoție.
Acest moment, care a fost marcat de Sfânta Liturghie de la ora 10.00, celebrată în Capela Seminarului, de către părintele vicar general Egidiu Condac, au luat parte părintele rector Mons. Benone Farcaș, părinții formatori, spirituali și profesori din cadrul Seminarului, anul acesta nefiind posibilă participarea familiilor și a oaspeților din cauza pandemiei. În după-amiaza zilei de Cristos Rege, începând cu ora 14.00, seminariștii nou-admiși au animat adorația euharistică de la catedrala catolică din Iași. Ziua de admissio a fost precedată de o zi de exerciții spirituale ținută la seminar de către pr. Iosif Iacob. La această zi au participat toți seminariștii. (Ionel-Gabriel Cojocar pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 498, Ultimul acces: 2024-04-10 04:03:28