Arhiepiscopul Sucevei: 3 conditii pentru ca Postul Craciunului sa-si atinga scopul - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Sucevei: 3 condiții pentru ca Postul Crăciunului să-și atingă scopul

[2020-11-18]
de Sorin Ionițe

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a transmis credincioșilor din eparhie un mesaj la începutul Postului Nașterii Domnului.
Ierarhul amintește c㠄postul este un prilej de eliberare a trupului de robia materiei, care tinde să se manifeste și asupra sufletului”.
„Sunt trei condiții inseparabile postului, pentru ca acesta să-și atingă scopul scontat: iertarea, milostenia și rugăciunea”, explică părintele arhiepiscop.
„Iertarea, pentru că un post fără o iertare prealabilă a semenului este un post al demonilor; milostenia, pentru că este o durere a sufletului mișcată de har, care pune în valoare pe cel sărac; iar rugăciunea, pentru că este dialogul cel mai sincer al sufletului cu Dumnezeu”.
„Așadar, sfințiți-vă postul prin lucrarea virtuților, spovediți-vă și împărtășiți-vă, pentru că numai un astfel de post vă poate întoarce în Rai!”, transmite IPS Calinic.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 49, Ultimul acces: 2021-01-17 21:39:44