Arhidieceza de Viena are mai multi seminaristi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhidieceza de Viena are mai mulți seminariști

[2020-11-19]
Cardinalul Christoph Schönborn
Arhidieceza de Viena a raportat o creștere a numărului de bărbați care se pregătesc pentru preoție. 14 noi candidați au intrat în această toamnă în cele trei seminarii ale Arhidiecezei. 11 dintre aceștia provin din Arhidieceza de Viena, iar restul din Diecezele de Eisenstadt și Sf. Pölten. Arhidieceza a reunit cele trei seminarii sub un singur acoperiș în 2012. În total, 52 de candidați se pregătesc acum acolo. Cel mai în vârstă s-a născut în 1946 și cel mai tânăr în 2000, a raportat CNA Deutsch, pe 19 noiembrie. Potrivit Arhidiecezei, candidații provin dintr-o mare varietate de medii. Astfel sunt muzicieni, chimiști, asistenți medicali, funcționari publici și unul din industria vinului. Unii dintre candidați au părăsit anterior Biserica, dar și-au găsit drumul înapoi către credință și vor acum să își dedice complet viața lui Dumnezeu.

Cardinalul Christoph Schönborn conduce Arhidieceza de Viena din 1995. El și-a prezentat demisia din funcția de Arhiepiscop de Viena înainte să împlinească a75 de ani, în ianuarie a.c. Papa Francisc a refuzat demisia, cerându-i Mons. Schönborn, frate dominican, descendent din nobilimea austriacă, să rămân㠄pentru o perioadă nedeterminată”. Candidații la preoție din Viena studiază teologia catolică la facultatea din capitala Austriei. Un număr tot mai mare de candidați intră în seminarul din Universitatea de Filozofie și Teologie Papa Benedict al XVI-lea, o universitate pontificală din Heiligenkreuz, oraș austriac renumit pentru abația cisterciană. Patru dintre cei 14 noi candidați au studiat în Heiligenkreuz sau își continuă studiile acolo.
Matthias Ruzicka, în vârstă de 25 de ani, a declarat pentru CNA Deutsch că seminariștii sunt „o echipă pestriță”. Ruzicka a intrat în seminarul din Viena în octombrie 2019 și a descris atmosfera ca fiind „dinamică și captivantă”. După el, capitala Austriei este o locație bună datorită numărului mare de comunități catolice din oraș. Candidații au adus cu ei aceste diferite spiritualități în seminar, a spus el. Ruzicka a sugerat că creșterea numărului de seminariști e legată de „deschiderea care poate fi resimțită în multe alte zone ale Bisericii din Arhidieceza de Viena”. El a adăugat că candidații nu sunt etichetați drept „conservatori” sau „progresiști”, ci mai degrabă Dumnezeu este în centru „și istoria personală pe care El o scrie cu fiecare individ”.
Formarea în seminar durează între șase și opt ani. Pe lângă studierea teologiei, candidaților li se oferă un „an gratuit” în care să studieze în străinătate, inclusiv în afara Europei. La sfârșitul instruirii din seminar, există adesea un „an practic” înainte ca potențialii candidați să se pregătească pentru hirotonirea lor ca diaconi. De obicei hirotonirea întru preoție are loc un an sau doi mai târziu.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 77, Ultimul acces: 2021-01-24 20:06:07