Festivalul de Adoratie euharistica in Belgia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Festivalul de Adorație euharistică în Belgia

[2020-11-19]
Biserica din Belgia a organizat un festival de adorație euharistică cu tema „Veniți să îl adorăm”. Cu desfășurare între 12 și 22 noiembrie, inițiativa dobândește o semnificație deosebită în acest an dificil, marcat de pandemia de Covid-19. Până în prezent, în Belgia s-au înregistrat circa 540.000 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (Covid-19) și aproximativ 15 mii de decese.

„Acest festival este astăzi mai util și mai important ca niciodată, deoarece ne încurajează să ne rugăm împreună și să îi cerem Domnului să ne ajute să depășim acest moment al încercării; ne determină să ne rugăm pentru întreaga noastră societate, care este amenințată de această boală și suferă consecințele ei.” Astfel a evidențiat Episcopul de Liège, Mons. Jean-Pierre Delville, în cadrul Sfintei Liturghii de inaugurare a inițiativei spirituale de adorație euharistică, cu desfășurare timp de 11 zile în toate Diecezele țării. La inițiativă participă credincioșii din parohii, comunități religioase și case de bătrâni, adorația euharistică desfășurându-se în propriile locuințe ale credincioșilor, din cauza normelor în vigoare destinate limitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.
Lansat în 2007 în trei parohii din Arhidieceza de Mechelen-Bruxelles, festivalul s-a răspândit treptat în toată țara și, din 2016, inițiativa a fost adoptată de toate parohiile. „Rugăciunea tăcută și continuă în prezența lui Cristos este o oportunitate de reînnoire spirituală pentru parohii și comunități, trăind atât o experiență de rugăciune personală cât și comunitară”, au subliniat organizatorii, explicând că, în acest an, din cauza pandemiei, adorația euharistică poate fi urmărită în direct, pe rețelele de socializare. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 88, Ultimul acces: 2021-01-17 22:04:10