Editura „Presa Buna”: A aparut Agenda liturgica si Calendarul romano-catolic 2021 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Editura „Presa Bună”: A apărut Agendă liturgică și Calendarul romano-catolic 2021

[2020-11-19]
Păstrând formatul A5: 14Ś21 cm și A4: 21Ś29 (cusută, 422 de pagini), la Editura „Presa Bun㔠de curând a văzut lumina tiparului Agenda liturgică 2021. Pentru Agenda liturgică 2021 fiecărei zile i-a fost consacrată o pagină care arată ziua și sfântul zilei. Fiindcă orice zi diferă prin natura sa liturgică au fost notate timpurile liturgice, solemnitățile, sărbătorile, comemorările obligatorii… Pentru fiecare zi sunt notate lecturile biblice ale Liturghiei corespunzătoare.

După recomandarea Bisericii, alegerea lecturilor s-a făcut conform principiului lecturii continue, dar s-au indicat și lecturile de la comemorările obligatorii. Veți găsi apoi explicații referitoare la Liturghia zilei, culoarea hainelor liturgice, fazele lunii, zilele în care sunt Rogațiuni, săptămâna psalmilor de la Breviar, alte date cu privire la ziua respectivă. A fost lăsat un spațiu alb suficient pentru ca acela care o folosește să noteze diferite lucruri. În agendă s-au introdus și unele celebrări specifice Arhidiecezei Romano-Catolice de București.
Pentru a fi călăuziți în trăirea Liturghiei, este redat versetul principal care exprimă tema fiecărei lecturi. În josul paginii au fost selecționate pentru fiecare zi scurte, dar semnificative texte de reflecție: comentarii la Evanghelia zilei sau gânduri legate de sărbătoarea, solemnitatea sau comemorarea din ziua respectivă. Informații importante, preoții decedați în decursul anilor, note liturgice, intenții de rugăciune pentru fiecare lună pot fi găsite la ziua respectivă, la început sau în ultima parte a agendei. În ultima parte veți găsi, de asemenea, Rânduiala sfintei Liturghii cu Rugăciunea euharistică II și III.
Pe coperta Agendei pentru anul 2021 se află pictura din altarul central al Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, care o reprezintă pe Sfânta Fecioară în misterul adormirii și înălțării cu trupul și cu sufletul la cer, pictură realizată în anul 1869 de călugărul franciscan italian Iosif Carta din Palermo.
De curând la Editura „Presa Bun㔠a văzut lumina tiparului și Calendarul romano-catolic 2021. Este calendarul obișnuit de perete pe care orice creștin îl așază la loc de cinste, pentru a urmări sărbătorile și zilele care amintesc de sfinți. Calendarul apare la Editura „Presa Bun㔠de peste 20 ani, în format 35Ś50 cm. Imaginea centrală a calendarului din anul 2021 este pictura din altarul central al Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, care o reprezintă pe Sfânta Fecioară în misterul adormirii și înălțării cu trupul și cu sufletul la cer, pictură realizată în anul 1869 de călugărul franciscan italian Iosif Carta din Palermo.
Calendarul conține duminicile și sărbătorile, sfinții pentru fiecare zi, lecturile pentru fiecare duminică și sărbătoare de poruncă, fazele lunii, rogațiunile. În partea centrală sub imagine se găsește caseta „De reținut” cu date importante, care arată zilele dedicate unor evenimente. Calendarul poate fi găsit la Librăria „Presa Bun㔠din Iași, dar și în toate parohiile din dieceză sau se poate obține prin comandă pe www.ercis.ro. (pr. Adrian Blăjuță pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 147, Ultimul acces: 2021-01-18 03:48:42