Calendarul franciscan de Advent 2020 - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Calendarul franciscan de Advent 2020

[2020-11-19]
Și anul acesta, frații franciscani de la Institutul Teologic de la Roman, au bucuria să vă prezinte un itinerar de Advent în vederea pregătirii zilnice la Sărbătoarea Nașterii Mântuitorului. Luminați de Cuvântul lui Dumnezeu, însoțiți de o scurtă reflexie și provocați de un exemplu preluat din viața de zi cu zi, fiecare creștin e îndemnat să deschidă ușa inimii speranței pe care Dumnezeu o aduce în lume prin venirea sa, trăind perioadă Adventului într-o așteptare activă, atent la semnele timpului și la nevoile aproapelui.

Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem: Ne grăbeam mereu, ne lipsea timpul pentru a alerga continuu fără să știm, deseori, de ce! Ne consumasem timpul, nu mai puteam să ne bucurăm de un timp relaxat, împărtășit, cu ritmuri umane. Apoi a apărut un virus, invizibil, ascuns, care ne-a făcut să ne oprim brusc, asemenea cuiva care a tras semnalul de alarmă în metrou! Nici unul dintre noi nu era pregătit… Am fost obligați să ne obișnuim cu vremuri complet diferite. Adventul ne găsește anul acesta într-un astfel de timp: suntem încă derutați, confuzi, simțind nevoia ca cineva să dea un sens nou rănilor, durerilor și eforturile noastre. Dar Adventul trăit în aceste timpuri are o caracteristică de excepție: ne face mai dornici să nu pierdem sau să redescoperim vremuri mai pline de umanitate, care să ne ajute să o luăm de la capăt pentru a ne reconstrui pe noi înșine, atât în dimensiunea spirituală, cât și cea a relațiilor noastre.
Acum când suntem obligați s㠄stăm”, vom descoperi mult mai bine sensul profund al așteptării, în final, aceea ce înseamnă Adventul: pe cine aștept? ce aștept? Avem nevoie de un orizont nou, creat de Dumnezeu, pentru a găsi speranță și pace. Imaginea mâinilor goale poate fi un simbol pentru perioada Adventului. Ele exprimă sărăcia cauzată de pandemie și ne reamintesc că suntem săraci cu toții înaintea lui Dumnezeu atunci când vine vorba de sănătate, bucurie, pace… În ziua de 24 ianuarie, Papa Francisc a publicat mesajul pentru a 54-a Zi Mondială a Comunicațiilor, despre arta povestirii. Lumea era pe punctul de a se trezi la o nouă plagă globală. Ce povești putem spune în fața unei pandemii?
Sfântul Părinte ne invită să îi povestim lui Dumnezeu povestea noastr㠄chiar dacă cronica evenimentelor rămâne neschimbată, se schimbă sensul și perspectiva”. Pornind de aici, să nu uităm că în ciuda pasivității aparente, suntem protagoniștii istoriei de astăzi. Gesturile noastre de bunătate, de atenție, de apropiere față de aproapele, vor da naștere acelor momentele unde adevărata umanitate se descoperă, asigurându-ne astfel adevărata fericire, care ne va da puterea pentru a o lua de la capăt cu încrederea că împreună putem contribui la construirea unui viitor mai bun.
Paginile acestui itinerar de Advent vor fi de ajutor pentru acest exercițiu zilnic de speranță. Călătorie cât mai frumoasă spre Crăciun… și dincolo de el, este urarea făcută de fr. Paul-Dragoș Mîrț, președintele Academiei „Petru Tocănel”. Calendarul, realizat sub egida Academiei „Petru Tocănel”, are formatul A5, cu 64 de pagini, costă 10 lei și poate fi achiziționat prin comanda doar prin e-mail: frdragos19@yahoo.com, dar se găsește și la Libraria „Serafica”. Expedierea va fi prin Poșta Română sau prin curier, în funcție de preferințe.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 124, Ultimul acces: 2021-01-18 03:48:40