IPS Teofan a distins trei familii de intelectuali cu multi copii: „Ne sunt incurajare si partea plina a paharului” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

IPS Teofan a distins trei familii de intelectuali cu mulți copii: „Ne sunt încurajare și partea plină a paharului”

[2020-10-14]
de Ștefana Totorcea

Mitropolitul Moldovei a distins miercuri trei familii de buni profesioniști care au mulți copii: doi soți care sunt medici, un manager de companie străină și soția sa și un preot și preoteasa lui, care a născut șapte copii și urmează studii de doctorat la Iași.
Medicii Valeriu și Cătălina-Eugenia Gavrilovici din Suceava au șase copii și sunt foarte implicați în activitățile cu tineretul și în acțiunile pro-viață.
„Un exemplu de familie, realizați profesional, copii mulți, frumoși și inteligenți, cu credință în Dumnezeu și dorință de a-L mărturisi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan. „Le mulțumesc – și cred că și în numele dumneavoastr㠖 pentru exemplul minunat pe care ni-l dau”.
Ionuț Crăciun este manager la o firmă franceză și, împreună cu soția, Elena, are patru copii.
„Familie care îmbină responsabilitatea unui post important cu creșterea copiilor. După mărturia lor, Biserica le este a doua familie”, a spus părintele mitropolit. „Le mulțumim pentru felul în care îmbină viața profesională, viața de familie și viața de credință în parohia din care fac parte.”
Părintele Paul Andrei și prezbitera Claudia Elena Smeu au șapte copii și s-au mutat de curând la Iași, unde prezbitera își continuă studiile cu un doctorat la Facultatea de Teologie.
„Le mulțumim frumos pentru felul în care așază împreună viața de familie, cercetarea academică și munca de pastorație în parohie”, a spus ierarhul.
O perspectivă pozitivă: partea plină a paharului
Nu este pentru prima dată când Părintele Mitropolit Teofan evidențiază public familiile numeroase. De-a lungul anilor, la hramul Catedralei Mitropolitane din Iași le-a acordat acestora distincții.
El a declarat la ceremonia din acest an că și-a dorit să prezinte „modele de familie creștin㔠în Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.
Astfel, a oferit un răspuns afirmativ la întrebarea: „Oare se mai poate în vremea noastră să ai familie cu mulți copii, frumos realizată profesional și foarte apropiată de Biserică?”
„Este posibil, iubiți credincioși acest lucru. Și ei constituie, cred fundamentul supraviețuirii acestui neam”, a spus ierarhul.
„Pentru că sunt oameni harnici, puternici în profesiunea lor, au reușit în viață, ei ne sunt element de încurajare și partea cea plină a paharului, spre care se cuvine să privim cât mai mult, pentru că prea puțin vedem lucrurile frumoase din viața semenilor și din viața societății și ne axăm doar asupra părții goale a paharului”, a explicat el.
„Căci este o vorbă românească: Devii realitatea asupra căreia insiști. Insiști asupra lucrurilor frumoase? Devii și tu frumos și capabil să vezi binele din viața ta și, mai ales, din viața semenilor tăi.”

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 14, Ultimul acces: 2020-11-20 04:50:32