Trei persoane din domeniul medical au primit post mortem Crucea Moldava pentru mireni - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Trei persoane din domeniul medical au primit post mortem Crucea Moldavă pentru mireni

[2020-10-14]
de Gheorghe Anghel

Mariana Andrioaie, Virginica Nistor și Tatiana Costin au primit post mortem, de sărbătoarea Sfintei Parascheva, “Crucea Moldavă pentru mireni”.
Cele trei persoane au lucrat în domeniul medical și au murit după ce s-au infectat cu COVID-19 în activitățile desfășurate pentru vindecarea celor afectați de noul coronavirus.
Reprezentanții familiilor acestora au primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, la finalul liturghiei. Distincția a fost acordată și Elisabetei Prepeliță, mama Tatianei Costin.
Cei mai bravi oameni de la începutul anului și până acum cred că sunt ostenitorii noștri din spitale: medici, asistente medicale, infirmiere, ostenitori de la ambulanță și toți cei care au fost implicați în această luptă crâncenă împotriva virusului care ne-a putut atinge. Dintre cei care s-au ostenit mult împotriva bolii sunt persoane care au fost atinse în timp ce ajutau pe alții pentru a nu fi atinși de boala cea necruțătoare.
Sunt medici și ostenitori din sistemul medical care au plătit cu viața. De aceea am considerat de cuviință să chemăm aici lângă noi membrii câtorva familii din Moldova care au pierdut mame, surori sau fiice și am dori, prin intermediul acestora, să aducem prinosul nostru de recunoștință pentru cei care se află în prima linie în lupta împotriva acestei epidemii, a spus Înaltpreasfinția Sa.
Mariana Adrioaia
Mariana Adrioaia a asolvit Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Botoșani și a obținut diploma de licență în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași.
S-a căsătorit și a avut doi copii pe care i-a adus tot pe calea medicinei: o fată, medic specialist primar în pneumofiziologie și un băiat – medic stomatolog.
A fost director medical al Spitalului Județean de Urgenț㠄Mavromati” din Botoșani timp de patru ani și a ieșit la pensie în anul 2017, nevoită fiind să rămână în continuare în câmpul muncii din cauza deficitului de medici.
De la începutul pandemiei a fost în prima linie de triaj, fiind primul medic din cadrul spitalului care a insistat ca o tânără de 27 de ani, diagnosticată ulterior cu Covid-19, considerată cazul zero în Moldova, să fie testată pentru această boală.
După ce a avut contact cu ea, a stat în izolare două săptămâni. Ieșind din izolare, a dorit să își ajute colegii și s-a întors la spital, reluându-și gărzile, ultima gardă având-o în Vinerea Mare.
În ziua de 19 aprilie 2020 a fost internată în secția de boli infecțioase a spitalului din Botosani, fiind testată pozitiv pentru Covid-19, iar în data de 24 aprilie a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, starea acesteia agravându-se.
A trecut la Domnul în data de 27 aprilie.
Virginica Nistor
Virginica Nistor, soție și mamă a două fete, a fost asistentă medicală la Direcția de Asistență Socială a Primăriei din Piatra Neamț. A lucrat la DSP Neamț și ISU Neamț după ce s-a suspendat activitatea școlilor.
S-a infectat cu Covid-19 după ce a luat contact cu mai multe persoane testate, apoi, pozitiv.
A trecut la Domnul pe 23 aprilie.
Tatiana Costin
Tatiana Costin a fost infirmieră în cadrul Secției „Chirurgie General㔠a Spitalului Județean din Bacău. A trecut la cele veșnice la vârsta de 51 de ani, starea ei de sănătate agravându-se brusc după infectarea cu noul coronavirus.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 17, Ultimul acces: 2020-11-27 02:05:18