Sarbatoarea Aducerii moastelor Sf. Andrei la Iasi, marcata prin liturghie - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoarea Aducerii moaștelor Sf. Andrei la Iași, marcată prin liturghie

[2020-10-14]
de Gheorghe Anghel

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a liturghisit marți la Catedrala din Iași cu prilejul sărbătorii Aducerii moaștelor Sf. Andrei în capitala Moldovei.
În urmă cu 24 de ani, moaștele Apostolului Românilor erau aduse la Iași din Patras, Grecia. Sursă foto: Arhivă Basilica.ro
Conform datelor de atunci, peste un milion de pelerini din întreaga țară, și nu numai, au venit să se închine la cinstitul cap al Sfântului Andrei și la racla Sfintei Parascheva.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în mai 1997 ca evenimentul religios să fie marcat în fiecare an, în ajunul sărbătorii Ocrotitoarei Moldovei, la 13 octombrie, iar de atunci, calendarul Bisericii noastre menționează Aducerea moaștelor Sfântului Andrei la Iași.
Sărbătoarea din acest an a început cu Slujba Privegherii oficiată de părintele prof. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodox㠄Dumitru Stăniloae” din Iași. Foto credit: Doxologia.ro/Pr. Silviu Cluci
Liturghia din ziua sărbătorii a fost prezidată de Arhiepiscopul Calinic. Foto credit: Doxologia.ro/Pr. Silviu Cluci
Monahie la rugăciune. Foto credit: Doxologia.ro/Pr. Silviu Cluci

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 17, Ultimul acces: 2020-11-27 02:05:04