In Protoieria Bacau vor fi infiintate 13 centre de socializare pentru persoane varstnice - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

În Protoieria Bacău vor fi înființate 13 centre de socializare pentru persoane vârstnice

[2020-10-14]
de Gheorghe Anghel

Protoieria Bacău a organizat luni, 12 octombrie, o sesiune de formare în vederea înființării de Centre de socializare pentru persoane vârstnice. Centrele urmează a fi inaugurate în cursul lunilor octombrie și noiembrie, atât în mediul urban, cât și în cel rural.
La sesiunea desfășurată în cadrul Proiectului socio-cultural „Hristos, lauda bătrâneților mele” au participat 20 de preoți din protoierie. Întrunirea a avut loc la Așezământul social-filantropic al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” – Bacău.
Proiectul își propune să contribuie la reducerea abandonului persoanelor vârstnice de către propria familie; să încurajeze legăturilor inter-umane și cu prioritate menținerea relațiilor cu membrii familiei; să promoveze respectarea principiului „îmbătrânirii active”.
În cadrul întâlnirii, părintele Ilarion Mâță, Consilier eparhial al Sectorului Social-filantropic și misionar, a susținut o prelegere cu tema „Rolul terapiei spirituale în viața persoanelor vârstnice”.
Din partea municipalității a participat doamna Vasluianu Carmen Mihaela, director al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Bacău, care, împreună cu doamna Costea Mioara, coordonator al Centrului de zi „Clubul Pensionarilor” din Bacău, au prezentat activitățile desfășurate în cadrul centrului, dar și oportunitățile unui parteneriat cu parohiile Protoieriei Bacău.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 16, Ultimul acces: 2020-11-27 02:04:58