Trei motive de sarbatoare pentru comunitatea din Butea - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Trei motive de sărbătoare pentru comunitatea din Butea

[2020-10-14]
14.10.2020, Iași (Catholica) - Trei au fost motivele care au unit comunitatea din Butea luni, 12 octombrie 2020, la Liturghia prezidată de PS Iosif Păuleț. Primul motiv al sărbătorii a fost consacrarea altarului din capela Casei de bătrâni și bolnavi „Sfântul Papă Ioan Paul al II-lea” a Congregației „Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus”. Al doilea motiv al sărbătorii l-a reprezentat împlinirea a 134 de ani de când aici, în comunitatea noastră, a fost adusă prima statuie a Sfintei Fecioare Maria de Lourdes, grație inițiativei parohului de atunci, Giuseppe Corradini, cu binecuvântarea și încurajarea Episcopului de Iași, Preasfințitul Nicolae Iosif Camilli. Prin această acțiune de credință și curaj a început cultul „Neprihănitei” în Dieceza de Iași.
Al treilea motiv al sărbătorii a fost legat în mod direct tot de Sfânta Fecioară: sfințirea altarului și a lucrărilor de renovare de la grota dedicată Sfintei Fecioare Maria de Lourdes. O grotă care a fost proiectată de domnul arhitect Mihai Maica și construită în anul 2006 de pr. decan Petru Blaj, cu prilejul împlinirii a 120 de ani de când a fost adusă prima statuie a Sfintei Fecioare Maria de Lourdes. Așa cum Biserica, Casa Domnului, trebuie să arate mereu frumoasă și îngrijită denotând dragostea și credința comunității, tot la fel ne arătăm dragostea și prețuirea noastră față de Mama noastră Cerească închinându-i un monument frumos, solemn și mereu îngrijit.
Mulțumim din inimă întregii comunități pentru sacrificiul făcut, vă avem în rugăciunile noastre, cerându-i bunului Dumnezeu prin mijlocirea Neprihănitei harurile de care aveți mai mare nevoie! Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și au oferit din timpul lor pentru ca această sărbătoare să fie așa de frumoasă! (pr. Lucian Simon jr. pentru Ercis.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 444, Ultimul acces: 2024-03-23 10:21:23