Mitropolitul Teofan la sfintirea bisericii din Valea Adanca: In lumea plina de orgolii nemasurate, avem nevoie de smerenie ca de aer - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Mitropolitul Teofan la sfințirea bisericii din Valea Adâncă: În lumea plină de orgolii nemăsurate, avem nevoie de smerenie ca de aer

[2020-08-02]
de Gheorghe Anghel

La sfințrea bisericii din Valea Adâncă, Mitropolitul Teofan al Moldovei a vorbit duminică despre virtutea smereniei ca antidot la împietrirea sufletească pe care o găsim adeseori în societatea actuală.
„Smerenia este taina puterii celei adevărate, căci aceasta este puterea care îl poate converti pe celălalt, iar în lumea noastră plină de ambiții și de orgolii nemăsurate, avem nevoie de taina smereniei ca de aer, singura care mai poate să atingă sufletul omului împietrit”, a spus ierarhul în predica rostită duminică, 2 august.
Înaltpreasfinția Sa a recomandat să o avem ca model de smerenie pe Maica Domnului, mai ales în postul dedicat ei.
„Această perioadă este binecuvântată pentru a medita în primul rând la Taina Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. A medita la taina smereniei, căci nu a existat, nu există și nu va fi o ființă umană mai măreață și mai smerită precum Preasfânta Născătoare de Dumnezeu”.
„Postul acesta este timp binecuvântat la ceea ce Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a spus la nunta din Cana Galileii: faceți orice vă va spune El. Trăim vremuri nu tocmai ușoare, oamenii din diferite straturi ale societății ne spun ce avem de făcut. Într-o lume în care primim atâtea îndemnuri, atâtea sfaturi, parcă nu mai știi pe cine să urmezi, dar Maica Domnului ne spune faceți orice vă va spune El, adică să urmăm cuvântul Domnului Hristos și cuvântul Domnului îl aflăm în Dumnezeiasca Scriptură, în învățătura Bisericii și în glasul conștiinței fiecăruia”.
După sfințirea bisericii, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în curtea lăcașului de cult. După slujbă, mitropolitul a binecuvântat noua casă mortuară și o troiță.
Răspunsurile liturgice au fost oferite de un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, dirijat de diac. Mihai Ursache.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2020-09-09 20:43:11