O icoana pictata la Manastirea Vatoped a fost asezata spre inchinare credinciosilor din Viscri - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

O icoană pictată la Mănăstirea Vatoped a fost așezată spre închinare credincioșilor din Viscri

[2020-08-01]
de Gheorghe Anghel

Parohia Viscri din Brașov are începând de marți, în patrimoniul propriu, o icoană reprezentând pe Maica Domnului „Pantanassa”. A fost pictată la Mănăstirea Vatoped, fiind o copie a icoanei făcătoare de minuni din Sfântul Munte.
„A fost o mare dorință a credincioșilor noștri, cât și a familiei Marcela Stănică și Vasile, care au donat integral această icoană. Oamenii au așteptat-o pe Maica Domnului cu flori în mâini. Icoana a fost purtată pe brațe de preoți în procesiune până la biserică”.
„Am înconjurat biserica, apoi am intrat sfântul locaș unde am am așezat icoana într-un baldachin sculptat. S-a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului «Pantanassa» înaintea icoanei”, a declarat pentru Mitropolia Ardealului părintele paroh Gheorghe Rășoiu.
La evenimentul de săptămâna trecută au fost prezenți numeroși credincioși, dar și autorități locale.
Satul transilvănean este una dintre cele mai frumoase așezări rurale din România, intrat în atenția presei naționale și internaționale mai ales după ce Prințul Charles, Moștenitorul Coroanei Britanice, a devenit o prezență obișnuită în Viscri.
Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped a fost pictată în secolul al XVII-lea. Denumirea de „Pantanassa” se traduce în limba română prin „Împărăteasa tuturor”.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 30, Ultimul acces: 2020-09-16 10:00:31