Post: Paraclisul Maicii Domnului va fi oficiat zilnic in toate manastirile si parohiile Episcopiei Husilor - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Post: Paraclisul Maicii Domnului va fi oficiat zilnic în toate mănăstirile și parohiile Episcopiei Hușilor

[2020-08-01]
de Gheorghe Anghel

Episcopia Hușilor a anunțat că în fiecare seară, pe parcursul postului, va fi oficiat Paraclisul Maicii Domnului în toate parohiile și mănăstirile din eparhie.
Ora de începere a slujbei va fi stabilită în funcție de profilul pastoral al parohiei.
Petrecând în felul acesta Postul Adormirii Maicii Domnului, am nădejde, așa cum ne spune Părintele Paisie Aghioritul c㠄Maica Domnului nu ne lasă, ci ne poartă în spate, numai noi să vrem aceasta și să nu dăm din picioare, ca și copiii neastâmpărați (…)”. Prin urmare, „țineți-vă cât puteți de strâns de veșmântul Marii noastre Stăpâne, ca să vă ajute. Fie ca Maica Domnului, care este Maica cea mult iubitoare a întregii lumi, să vă ocrotească pe voi, pe toți și toată lumea, precizează Episcopul Ignatie al Hușilor.
Paraclisul Maicii Domnului va fi urmat de o scurtă cateheză, anunță oficialii eparhiei.
Postul a început vineri, 31 iulie, și se va încheia în 14 august.
Durata postului închinat Maicii Domnului a fost stabilită în anul 1166. La sinodul din Constantinopol, prezidat de Patriarhul Luca Chrisoberg, s-a hotărât ca „postul să înceapă în ziua de 1 august și să se termine în dimineața zilei de 15 august, când începem sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului”.
Conform regulilor bisericești, dacă data de 31 iulie cade miercurea sau vinerea (cum se întâmplă anul acesta) se lasă sec cu o zi înainte.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 27, Ultimul acces: 2020-09-16 10:00:27