Un nou episcop in Canada. Preasfintitul Parinte Ioan Casian a participat la hirotonia PS Iakovos de Zenoupolis - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Un nou episcop în Canada. Preasfințitul Părinte Ioan Casian a participat la hirotonia PS Iakovos de Zenoupolis

[2020-08-01]
de Gheorghe Anghel

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a participat joi la hirotonia celui de-al treilea episcop vicar pentru Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă din Canada, Preasfințitul Părinte Iakovos de Zenoupolis.
Slujba a fost oficiată în Catedrala Sf. Gheorghe din Montreal și a fost prezidată de Arhiepiscopul Sotirios al Canadei.
Din sobor au mai făcut parte cei doi episcopi vicari ai arhiepiscopiei, Bartolomeu de Keramos și Athenagoras de Patara, informează Episcopia Ortodoxă Română a Canadei.
La finalul liturghiei, Arhiepiscopul Sotirios a subliniat activitatea bogată desfășurată de Episcopul Iakovos de-a lungul timpului și a punctat așteptările Bisericii de la noul ierarh.
Înaltpreasfințitul Părinte Sotirios a mulțumit Preasfințitului Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, pentru slujire și a subliniat colaborarea bună dintre Patriarhia Română și Patriarhia Ecumenică pe plan interortodox.
Ierarhul român l-a felicitat pe Episcopul vicar Iakovos pentru darul primit de la Dumnezeu prin chemarea în noua demnitate, oferindu-i o icoană, volumul omagial Pagini de istorie a Ortodoxiei românești în America (trilingv) și volumul Teologia Ortodoxă în sec. al XX-lea și începutul sec. al XXI-lea (în limba engleză) publicat la Editura Basilica.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 27, Ultimul acces: 2020-09-16 10:00:25