Pelerinajul orasului Timisoara la Maria Radna - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Pelerinajul orașului Timișoara la Maria Radna

[2020-08-01]
Sâmbătă, 25 iulie 2020, credincioșii romano-catolici din parohia romano-catolică Timișoara IV Iosefin au participat la Pelerinajul orașului Timișoara la Radna, organizat în cinstea Sfinților Ioachim și Ana, părinții Preasfintei Fecioare Maria, sărbătoriți la 26 iulie. Pelerinajul Timișoarei este unul cu tradiție, organizat anual de către parohiile timișorene pentru a aduce mulțumire specială lui Dumnezeu, care prin milostenia Sa a pus capăt ciumei abătute asupra orașului în urmă cu câteva sute de ani.

O zi de rugăciune și cântece, dar și binecuvântată de armonia unui grup eterogen format din credincioși români, maghiari și germani, de la copii de 11 ani până la adulți în vârstă de 82 de ani, uniți deopotrivă în rugăciune, care au trăit momentele ca într-o familie; enoriașe care au preluat rolul de protectoare și care au pregătit langoși delicioși pentru întreg grupul! Ne imaginăm ce muncă a stat în spate! Doamnele au oferit dulciuri și bunătățuri, venite ca o recompensă de la începutul zilei până la final ei, colegi de drum care au adus cu toții veselie și voie bună în cadrul grupului.
Pelerinii parohiei romano-catolice Timișoara IV Iosefin au început ziua cu cântece și meditarea Rozariului de bucurie, condus de către sr. Böbe Tari, din cadrul Congregației de Schönstatt, o rugăciune care a purtat grupul până la intrarea în Radna. Ajunși la Radna, rugăciunile enoriașilor au continuat în Basilică, unde apoi a avut loc atât Liturghia celebrată în trei limbi de pr. Zsolt Szilvágyi (română, germană și maghiară), cu acompaniamentul doamnei cantor din Maria Radna, Andreea Bodroghi, cât și, ulterior, Liturghia credincioșilor, celebrată de pr. Gheorghe Augustinov, acompaniat la orgă de pr. Sebastian Mirciov.
A fost o zi de cinstire din partea tuturor celor prezenți, a grupurilor, dar și a enoriașilor veniți în trecere, o zi încărcată cu rugăciunile tuturora și cu parcurgerea împreună a rugăciunii Calea Sfintei Cruci. Încă o dată, sentimentul de comuniune, venit din inimă și dezinteresat, ca în orice alt moment de rugăciune, s-a manifestat în cadrul unui grup ce a făcut efort și care a fost compus din membri care au pus mai presus de treburile și comoditățile lor preamărirea Preasfintei Fecioare, a părinților ei, Sfinții Ioachim și Ana, pe Sfântul Apostol Iacob (sărbătorit pe 25 iulie), dar mai ales a Preasfintei Treimi. Mulțumită predicii pr. Zsolt Szilvágyi, ni s-a explicat ideea căreia Dumnezeu nu întâmplător a ales-o pe Preasfânta Fecioară să devină Mama lui Isus. El a ales o fecioară care a crescut în sânul unei familii credincioase, care îl cinstea pe Dumnezeu, o fiică a unor părinți în vârstă, dar răbdători, care au primit darul de a deveni părinți la o etate înaintată, dar care au știut ce este răbdarea și au acceptat voia lui Dumnezeu.
Entuziasmul a fost menținut și în momentul întoarcerii spre casă, când, deși grupul de pelerini ai parohiei romano-catolice Timișoara IV Iosefin părăsea Maria Radna, o altă membră a acestei parohii se îndrepta spre Maria Radna în pelerinaj pe jos, pentru a continua să o cinstească pe Preasfânt Fecioară și pe părinții ei, Sfinții Ioachim și Ana. Să nu uităm să preluăm din învățăturile acestei sfinte familii de bunici ai Mântuitorului, să continuăm să ne rugăm neîncetat, să fim răbdători precum înaintașii noștri, cei care au suferit în Timișoara din cauza ciumei dar și a altor necazuri, și să continuăm această cinstire a Preasfintei Fecioare și a părinților ei, Ioachim și Ana, măcar o dată în an, pentru ca ei să mijlocească pentru întreaga omenire. (Georgiana Ivanici pentru Gerhardus.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 34, Ultimul acces: 2020-09-16 10:02:41