Exemple de solidaritate a tinerilor in timpul pandemiei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Exemple de solidaritate a tinerilor în timpul pandemiei

[2020-08-01]
Cardinalul Lorenzo Baldisseri
Pornind de la un volum publicat de Libreria Editrice Vaticana, dedicat pastorației tinerilor, Cardinalul Lorenzo Baldisseri, secretarul general al Sinodului Episcopilor, a scos în evidență, într-un interviu pentru Vatican News, necesitatea implicării tinerilor în instituțiile ecleziale, în acord cu „Christus vivit”, Exortația apostolică postsinodală, dedicată tinerilor. Volumul este intitulat „Duhul Sfânt reînnoiește totul. O pastorație tânără pentru tineri” și este semnat de Nathalie Becquart, o călugăriță care a dedicat peste 30 de ani apostolatului tinerilor din Franța și care, în virtutea experienței sale, a participat, în calitate de auditor, la pre-Sinod și apoi la lucrările Sinodului Episcopilor dedicat tinerilor, desfășurat în 2018.

Referindu-se la situația actuală, marcată de conviețuirea cu noul coronavirus, care face dificilă reluarea obișnuitelor activități parohiale – precum taberele de vară și alte inițiative comunitare din cadrul parohiilor – Cardinalul Baldisseri evidențiază necesitatea unei pastorații reînnoite orientate spre prezența alături de tineri acolo unde se află aceștia, pentru a-i însoți, pentru a le fi alături. „Ca Biserică, trebuie să avem curajul încrederii în tineri, fără a-i considera imaturi, chiar dacă pot fi uneori fragili”. „În primul rând, aș dori să le mulțumesc tuturor acelor tineri care s-au implicat ca voluntari în timpul pandemiei”, a spus Cardinalul, amintind c㠄tinerii au demonstrat că nu reprezintă viitorul, ci prezentul”, după cum s-a evidențiat și în cursul Sinodului.
Întrebat ce le-ar recomanda educatorilor și preoților care se ocupă de tineri, Cardinalul Lorenzo Baldisseri a pus accentul pe necesitatea ascultării tinerilor, a căutării lor în locurile în care își petrec o parte din timp, pe străzi, pe stadioane, în sălile de sport. Însă, a specificat, în aceste locuri nu trebuie să meargă preotul, ci tineri deja formați care simt că, după întâlnirea cu Isus, sunt diferiți și au ceva prețios de comunicat și de dat celor de aceeași vârstă cu ei. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News Romania)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 36, Ultimul acces: 2020-09-16 10:02:37