Papa Francisc i-a incredintat pe tinerii reuniti la Medjugorje mijlocirii Fecioarei Maria - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa Francisc i-a încredințat pe tinerii reuniți la Medjugorje mijlocirii Fecioarei Maria

[2020-08-02]
Papa Francisc
Papa Francisc i-a îndemnat pe tinerii reuniți în Medjugorje să o imite pe Fecioara Maria încredințându-se lui Dumnezeu. El a făcut acest apel într-un mesaj adresat unei întâlniri anuale a tineretului, în Medjugorje, citit în 1 august 2020 de către Arhiepiscopul Luigi Pezzuto, Nunțiu apostolic în Bosnia și Herzegovina. „Marele model al Bisericii, cu inima tânără, gata să îl urmeze pe Cristos cu prospețime și docilitate, rămâne mereu Fecioara Maria”, a spus Pontiful în mesajul trimis în limba croată și dat publicității de Biroul de Presă al Sfântului Scaun în 2 august.

„Forța ‘da’-ului său și a acelui ‘fie mie’ pe care l-a spus îngerului ne impresionează mereu. ‘Da’-ul său înseamnă a se implica și a risca, fără altă garanție decât certitudinea de a fi purtătoare a unei promisiuni. Acel ‘Iată slujitoarea Domnului’ (Luca 1,38) al său este exemplul cel mai frumos care ne relatează ce se întâmplă când omul, în libertatea sa, se abandonează în mâinile lui Dumnezeu. Fie ca acest exemplu să vă fascineze și să vă călăuzească!” Papa Francisc a aprobat pelerinajele catolice la Medjugorje în mai 2019, dar nu s-a pronunțat în privința autenticității presupuselor apariții mariane raportate aici încă din 1981.
În mesajul său către tinerii participanți la cea de-a 31-a Întâlnire Internațională de Rugăciune a Tineretului în Medjugorje, care are loc în perioada 1-6 august, Papa Francisc a spus: „Întâlnirea anuală a tinerilor la Medjugorje este un timp bogat în rugăciune, în cateheză, în fraternitate. Ea vă oferă vouă tuturor posibilitatea de a-l întâlni pe Isus Cristos viu, în special în Euharistie, celebrată și adorată, și în Reconciliere. Și astfel vă ajută să descoperiți un alt mod de a trăi, diferit de cel pe care îl oferă cultura provizoriului, conform căreia nimic nu poate fi definitiv ci contează numai a profita de momentul prezent. În acest climat de relativism, în care sunt greu de găsit răspunsurile adevărate și sigure, cuvintele-călăuzitoare ale Festivalului: ‘Veniți și veți vedea’ (Ioan 1,39), adresate de Isus discipolilor, sunt o binecuvântare. Isus își îndreaptă privirea și spre voi și vă invită să mergeți și să rămâneți cu El.”
Papa și-a încheiat mesajul către întâlnirea de tineret citând din Christus vivit, Exortația sa apostolică post-sinodală din 2019 adresată tinerilor. El a spus: „Dragi tineri, ‘alergați atrași de acea Față atât de iubită, pe care o adorăm în Preasfânta Euharistie și o recunoaștem în trupul fratelui suferind. Duhul Sfânt să vă stimuleze în această alergare înainte. Biserica are nevoie de elanul vostru, de intuițiile voastre, de credința voastr㒠(nr. 299). În alergarea voastră pentru Evanghelie, animată și de acest Festival, vă încredințez pe voi toți mijlocirii Preasfintei Fecioare Maria, invocând lumină și putere de la Duhul pentru ca să puteți fi adevărați martori ai lui Cristos. Pentru aceasta mă rog și vă binecuvânteze și vă cer și vouă să vă rugați pentru mine.”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 30, Ultimul acces: 2020-09-16 10:02:27