Sarbatoare la Manastirea Nechit din judetul Neamt - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Sărbătoare la Mănăstirea Nechit din județul Neamț

[2012-10-30]
Credincioșii sunt așteptați astăzi la Mănăstirea Nechit din județul Neamț pentru a participa la Sfânta Liturghie prilejuită de serbarea celui de-al doilea hram, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.
Paraclisul acestei așezări monahale, inclus în biserica mare, este închinat Sfinților Mucenici Zenovie, episcopul, și Zenovia, sora sa, pomeniți astăzi în calendarul Bisericii Ortodoxe. Acest altar de închinăciune a fost amenajat între anii 1976-1979, odată cu refacerea în întregime a bisericii mari. Paraclisul a fost pictat de maica Viorica Crețu de la Mănăstirea Prislop, din județul Hunedoara. Mănăstirea Nechit se află în comuna Borlești, la 35 km sud-vest de Piatra Neamț, fiind ctitorită în secolul al XV-lea de monahul Nechit Sihastrul. Așezământul este construit într-o poiană și este înconjurat de pădure. Desființat în urma decretului comunist din anul 1959, s-a refăcut în întregime după anul 1970, prin strădania arhim. Zenovie Ghidescu.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 122391, Ultimul acces: 2024-04-25 02:36:43