Arhiepiscopul Timotei recomanda „ingrijire impotriva ingrijorarii” - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Arhiepiscopul Timotei recomand㠄îngrijire împotriva îngrijorării”

[2021-07-12]
de Sorin Ionițe

În predica rostită duminică la Arăneag, județul Arad, IPS Timotei a recomandat ,,Îngrijire împotriva îngrijorării” în viața personală și colectivă.
Reflectând asupra textelor scripturistice citite la Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Timotei al Aradului a spus că mereu trebuie să aibă întâietate cele sufletești în fața celor materiale.
Totodată, ierarhul a explicat că îngrijirea trebuie să rămână un îndemn permanent în mintea credinciosului, îngrijorarea însă, trebuie îndepărtată, având în vedere lucrarea providenței divine care păzește întreaga creație de distrugere, călăuzind-o mereu spre mai bine.
„Se cuvine, deci, ca mereu credinciosul să se îngrijească de cele trebuitoare, hrană, haină și adăpost, înțelegând prin cea din urmă grija față de mediul înconjurător și să nu se neliniștească în privința lipsirii vreuneia, având certitudinea că Dumnezeu poartă grija întregii creații”.
Arhiepiscopul Timotei s-a aflat duminică la Arăneag pentru a binecuvânta lucrările efectuate la biserica și casa parohială a comunității.
©Arhiepiscopia Aradului
După plecarea din Arăneag, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, însoțit de protopopul locului, a vizitat Parohia Drauț.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 43, Ultimul acces: 2021-09-12 16:58:07