Cartea Psalmilor la Saptamana Biblica anuala din Italia - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cartea Psalmilor la Săptămâna Biblică anuală din Italia

[2021-07-13]
Sfânta Scriptură
Cartea Psalmilor s-a aflat în centrul celei de-a XXIV-a Săptămână biblică națională, cu desfășurare la Caserta, în Italia, între 5 și 9 iulie. Inițiativa a fost promovată de Centrul diecezan pentru apostolatul biblic și s-a desfășurat sub egida Asociației Biblice din Italia. Evenimentul a avut loc atât cu prezența fizică a unora dintre participanți cât și în modalitate on-line, din cauza dificultăților de călătorie, în contextul pandemiei de Covid-19.

„Cartea Psalmilor este, fără îndoială, cartea cea mai cunoscută, memorizată și citată de Vechiul Testament și apoi de Noul Testament, fiind, dintotdeauna, una dintre cele mai cunoscute și mai citate cărți ale Bibliei”, a evidențiat în textul de prezentare a evenimentului Mons. Pietro Lagnese, Episcop de Caserta. „Isus s-a rugat recitând Psalmii, de aceea rugăciunile poporului lui Israel au fost dragi primei comunități creștine, care a recunoscut în Cartea Psalmilor o sursă prețioasă pentru hrănirea propriei credințe”, a continuat Episcopul de Caserta, subliniind că creștinii au găsit în Psalmi înțelesul istoriei lor, parcursul comunității creștine, vocația Bisericii și a oricărui botezat, Psalmii fiind pentru ei un izvor de inspirație luminoasă și un aliment substanțial pentru suflet.
Mons. Lagnese și-a exprimat speranța ca Săptămâna Biblică să constituie pentru toți o ocazie de a redescoperi rugăciunea Psalmilor și de a găsi în Psalmi lumina și forța pentru a continua neobosit parcursul nostru de credință. Prima ediție a Săptămânii Biblice organizată de Centrul diecezan pentru apostolatul biblic a avut loc în 1997, la Mănăstirea „San Vitaliano in Casola”, din Caserta, și a avut în centrul reflecțiilor și al dezbaterilor Evanghelia după sfântul Marcu. Odată cu trecerea anilor, participarea bibliștilor și a exegeților cu renume național și internațional a devenit foarte numeroasă, din acest motiv inițiativa asumând un caracter național și titlul „Săptămâna biblică națională”. (Anca Mărtinaș pentru Vatican News România)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 40, Ultimul acces: 2021-09-07 17:40:41