Cateheza despre Sf. Liturghie in parohia Adormirea Maicii Domnului, Bucuresti - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Cateheză despre Sf. Liturghie în parohia Adormirea Maicii Domnului, București

[2021-07-13]
Pe 11 iulie, în Duminica a XV-a de peste an, la Sfânta Liturghie de la ora 11,00, pr. Emil Moraru, responsabil al Oficiului Pastoral pentru Cateheză al ARCB, a fost prezent în comunitatea noastră pentru a le vorbi credincioșilor despre Sfânta Liturghie. La concelebrare au participat pr. Mihai Mărtinaș – parohul comunității; pr. Cristian Vacaru – asistent spiritual pentru românii catolici din Israel; pr. Marius Ionuț Bănuț㠖 preot vicar la Parohia Sfânta Cruce, București.

Prin predica sa, părintele Emil Moraru a continuat parcursul catehetic prilejuit de Anul Pastoral „Liturgia, celebrare divină, viață creștină”. Părintele predicator le-a amintit celor prezenți cât este de important ca toți credincioșii să aprofundeze învățătura Bisericii pentru a putea înțelege ce este cu adevărat Sfânta Liturghie și să se străduiască să participe activ la celebrarea liturgică. A vorbit despre pericolele care îi pândesc chiar și pe cei care participă frecvent la Sfânta Liturghie; oricât de frumoasă ar fi o celebrare liturgică, ea nu este un spectacol: „Liturghia nu este un spectacol: Liturghia înseamnă a merge la întâlnirea pătimirii și învierii Domnului.”
La sfârșitul celebrării liturgice, părintele Emil a prezentat cartea a cărei apariție editorială a coordonat-o: „Catehezele Papei Francisc despre Sfânta Liturghie”. Aceasta conține o sinteză a catehezelor Suveranului Pontif; este o carte pe înțelesul tuturor, resursă valoroasă oferită tuturor celor care doresc să aprofundeze Sfânta Liturghie. Înainte de binecuvântarea finală, părintele paroh i-a mulțumit părintelui predicator, confraților preoți și i-a îndemnat pe credincioși să își trăiască în mod autentic credința. Pentru cei care nu au reușit încă să o procure, cartea „Catehezele Papei Francisc despre Sfânta Liturghie” se găsește la Librăria „Sfântul Iosif” (Str. General Berthelot, nr. 19, lângă Catedrala Sf. Iosif) și pe site-ul Librăriei „Sfântul Iosif”. (Cristina Șoican pentru ARCB.ro)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 47, Ultimul acces: 2021-09-16 20:41:25