Hramul bisericii Sf. Elena din Medgidia, sub cerul liber, in noua biserica - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Hramul bisericii Sf. Elena din Medgidia, sub cerul liber, în noua biserică

[2020-05-26]
Sâmbătă, 23 mai 2020, comunitatea catolică din Medgidia (Constanța) a sărbătorit hramul bisericii, dedicate Sf. Elena. Sf. Liturghie solemnă, celebrată sub cerul liber, în altarul noii biserici aflate încă în construcție, a fost prezidată de Mons. Ieronim Iacob, Vicar episcopal de Dobrogea. Au concelebrat Pr. Ionel Pojum – decan de Constanța, pr. Vincențiu Vochin – parohul comunității romano-catolice din Medgidia, preoții vicari de la Constanța, pr. Marcel Lungeanu – paroh de Tulcea. Pr. Robert Petrișor – vicar la parohia Sf. Pius din Pietrelcina (Padre Pio) din Constanța – a ținut cuvântul de învățătură, iar pr. Cristian Antici a cântat la orgă.

În toamna anului 2018 au început lucrările de construcție a noii biserici, vechea capelă, construită din lemn cu mai bine de 25 de ani în urmă, fiind într-o stare avansată de degradare, ridicată încă de la început ca o construcție provizorie. Noua biserică are în momentul de față suprastructura finalizată: stâlpii și grinzile de beton. Cei care doresc să sprijine construcția noii biserici se pot adresa parohiei din Medgidia sau pot face o ofertă prin parohul propriei comunități, specificând destinația donației.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 594, Ultimul acces: 2024-04-15 04:27:56