Patriarhul indeamna parintii, profesorii si preotii sa ii sustina intens pe elevi la finalul unui an scolar dificil - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Patriarhul îndeamnă părinții, profesorii și preoții să îi susțină intens pe elevi la finalul unui an școlar dificil

[2021-06-21]
de Sorin Ionițe

Patriarhul României transmite un mesaj înainte de Evaluarea Națională și Bacalaureat. Părintele Patriarh se adresează mai întâi tinerilor cărora le spune cât de importante sunt aceste examene pentru dezvoltarea lor, apoi îi îndeamnă pe părinți, pe profesori și pe preoții din parohii să îi susțină în mod mai intens la finalul acestui an școlar dificil.
Mesajul Patriarhului:
Binecuvântare și încurajare pentru examene
Dragi elevi,
Alături de familie, Școala și Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie și în societate, pentru a trăi viața personal și în același timp comunitar.
În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare și de maturizare intelectuală, experiențe care contribuie major la progresul nostru psihic-afectiv și intelectual. Pregătirea pentru examene și susținerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar și comuniunea cu ceilalți elevi și cu adulții.
În contextul dificil al unui an școlar, desfășurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat și complicat major modalitatea de predare și învățare, îi îndemnăm pe părinții elevilor, pe profesorii lor și pe preoții din parohii să vă susțină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun și cu ajutorul concret.
Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învățătorul și Lumina lumii, să vă inspire și să vă dăruiască speranță, curaj, mult succes și bucurie!
Cu părintească dragoste și binecuvântare,
† Daniel
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 225, Ultimul acces: 2021-09-14 15:29:57