Scrisoare de condoleante a IPS Aurel Perca catre Arhiepiscopul de Torino - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Scrisoare de condoleanțe a ÎPS Aurel Percă către Arhiepiscopul de Torino

[2021-06-19]
ÎPS Aurel Percă
După o lungă suferință, pe care a purtat-o cu mult curaj și speranță, fiind îngrijit cu Sfintele Taine, pr. Gheorghe (Gelu) Miclăuș, în vârstă de 59 de ani, a trecut la cele veșnice în noaptea de vineri, 18 iunie 2021, la ora 1.30, la Torino, Italia. De aproape 20 de ani, din 2002, pr. Gelu a fost capelan al românilor din Torino, care se adunau în biserica Madonna del Carmine din acest oraș, fiind foarte apreciat de această comunitate. În aceeași zi, ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a trimis o scrisoare de condoleanțe Arhiepiscopului de Torino, Mons. Cesare Nosiglia.

„Excelență, am aflat cu profundă tristețe vestea morții rev. Don Giorgio Miclăuș, Don Gelu, așa cum a fost cunoscut de preoții noștri, și doresc să exprim în acest moment de doliu pentru comunitatea romano-catolică românească din Torino solidaritatea rugătoare a Episcopilor și preoților din România care l-au cunoscut, în special a celor din București și Iași, prezentând Excelenței Voastre și tuturor credincioșilor care au găsit în el un păstor plin de zel, condoleanțele noastre și comuniunea noastră în rugăciune pentru odihna sa veșnică. L-am cunoscut pe Don Giorgio ca seminarist, apoi ca preot și, de când se afla la Torino, m-a chemat la fiecare doi ani pentru confirmările tinerilor din comunitatea credincioșilor români.”
„A fost un preot care a știut să formeze și să îndrume comunitatea romano-catolică românească din Torino, un preot cu multe talente și zel pastoral, întotdeauna optimist, care a demonstrat acest lucru chiar și în timpul bolii sale grave din ultimii doi ani. A fost un slujitor credincios al lui Cristos, un preot care a iubit Biserica, și-a iubit Biserica locală, care l-a trimis ca preot ‘fidei donum’ la Torino și în fiecare an a vrut să își viziteze Episcopul și să păstreze comuniunea sacerdotală cu confrații români. A dus crucea vieții și a slujirii sale cu curaj, cu iubire până la ultima suflare. A fost un preot care i-a ajutat foarte mult pe românii plecați în Italia din motive de muncă, aranjându-le cazarea în anii foarte grei ai emigrației și apoi, după posibilități, căutându-le un loc de muncă. Există mulți martori ai acestui fapt, care astăzi formează frumoasa comunitate romano-catolică românească din Torino. De asemenea, a știut să se integreze bine în clerul diecezan din Torino și să se bucure de simpatia multor italieni, preoți și laici.”
„Desigur, există multe aspecte care pot fi invocate în această circumstanță, în care simțim golul care rămâne după întoarcerea sa în casa Tatălui Ceresc. Mulțumindu-i celui Preaînalt pentru că a dat un păstor atât de generos pentru Biserica din România și pentru Torino, ridicăm rugăciuni fierbinți din națiunea sa, ca Domnul să îl întâmpine în fericirea Sa eternă și să îi consoleze cu speranța în înviere pe toți cei care deplâng pierderea iubitului lor păstor. Continuând să mă rog pentru odihna sa veșnică, exprim speranța că dragul nostru părinte Gelu, păstor al comunității românești din Torino până acum câteva zile, va fi mereu aproape de tronul lui Dumnezeu și că exemplul și profilul său pastoral și spiritual va rămâne în memoria multor compatrioți de-ai săi și a multor italieni.
Vă mulțumesc, Excelență, pentru sprijinul Vostru neobosit pentru Don Giorgio, vă mulțumesc pentru preocuparea Voastră neobosită pentru comunitatea românească din Torino și, în timp ce vă prezint gândurile de comuniune și condoleanțe, vă rog, Excelență, să exprimați profunda noastră comuniune în rugăciune cu ocazia înmormântării pe care o veți prezida luni, 21 iunie, în biserica ‘Madonna del Carmine’. Requiescat în pace! + Aurel Percă, Mitropolit Arhiepiscop de București, președintele Conferinței Episcopale din România”

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 141, Ultimul acces: 2021-09-15 22:19:14