Expozitie | Concursul National „Icoana ortodoxa – lumina credintei” 2020 isi premiaza castigatorii - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2020 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Expoziție | Concursul Național „Icoana ortodox㠖 lumina credinței” 2020 își premiază câștigătorii

[2020-09-08]
de Ștefana Totorcea

Ceremonia de premiere a câștigătorilor Concursul Național „Icoana ortodox㠖 lumina credinței” – ediția 2020 are loc miercuri, de la ora 12:00, în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Ceremonia va cuprinde și vernisarea expoziției cu cele mai bune lucrări înscrise în concurs.
Vor susține scurte cuvinte Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, delegatul Părintelui Patriarh Daniel, și doamna Paulina Popoiu, manager general al Muzeului Național Dimitrie Gusti din București, partener în organizarea concursului. Evenimentul va fi moderat de Nicolae Hrițcu, consilier patriarhal.
Premierea câștigătorilor celor trei secțiuni ale concursului va fi însoțită de inaugurarea expoziției cu cele mai bune lucrări din concurs. Expoziția va rămâne deschisă, cu accesul liber, la Palatul Patriarhiei până în data de 18 septembrie.
În luna octombrie, expoziția se va muta în Sala Henri H. Stahl a Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, unde va fi vernisată în data de 1 octombrie, ora 12:00.
Concursul Național „Icoana ortodox㠖 lumina credinței” 2020 este organizat de Patriarhia Română și are ca obiectiv păstrarea tradițiilor religioase și culturale, prin punerea în valoare a talentelor în pictura bisericească.
Premiile se acordă pentru lucrările situate pe primele trei locuri la fiecare secțiune: Icoană pe lemn, Frescă, Miniatură. Anul acesta, membrii comisiei de evaluare au apreciat că, de la an la an, sunt înscrise lucrări tot mai bune în concurs.
Cele mai bune dintre cele de la actuala ediție pot fi vizualizate și pe pagina de Facebook a concursului.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 122, Ultimul acces: 2020-11-23 11:06:04